F1

Vettelin tuplavahinko työllistää Pirelliä

Fernando Alonso
Fernando Alonso

Fernando Alonso iski valtavan pettymysvyörynsä jälkeen takaisin ensimmäisellä kokeilullaan Pirellin uutuusrenkailla ja nappasi nimiinsä vuoden viimeisen formula 1 -päivän kärkiajan.

Espanjalaiskuski jatkoi siitä, mihin Felipe Massa lopetti perjantaina. Kahden päivän anti olikin, että Ferrarilla on heti hyvä ote italialaisrenkaista, kun sen 12 vuoden yhteistyö Bridgestonen kanssa päättyi Abu Dhabin GP-kilpailuun.

Itse asiassa Alonson ja muiden kuljettajien alustavat tunnot uusien renkaiden kanssa jäivät taka-alalle, kun tapetille nousi, mistä oikein johtuikaan maailmanmestari Sebastian Vettelin takarenkaan puhkeaminen myös lauantaina. Se oli pitkälti toisinto perjantaista. Tällä kertaa viilto tuli vasempaan takarenkaaseen, ilmat tyhjenivät, mutta haaveri sattui paljon alhaisemmassa vauhdissa kuin päivää aiemmin.

Vettel kieltäytyi perjantain tapaan kommentoimasta tapausta.

Pirellin mukaan perjantain rengasrikko johtui radalla lojuneesta romusta, joka leikkasi Vettelin oikean takakumin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pirellin moottoriurheilun johtaja Paul Hembery selvitti tapausta:

– Vaikka emme löytäneet palaa, joka onnettomuuden aiheutti, minkä teknikkomme analysoivat syyksi siihen, on selvää, että ongelma johtu ylimääräisestä elementistä radalla. Rataa on käytetty runsaasti yhdeksän viime päivän ajan ja on ihan normaalia, että erilaista romua voi jäädä huomaamatta johonkin. Kyseessä on kuitenkin pienenpieni palanen.

Lauantain onnettomuuden jälkeen britti-insinööri sanoi:

– Alustavien huomioiden mukaan ongelmalla on täysin sama syy, mutta meidän on analysoitava kumpikin Vettelin käyttämä takarengas tehtaalla ennen kuin vedämme lopulliset johtopäätelmät, Hembery totesi.

Vettelin kokemat ikävyydet eivät kuitenkaan pilanneet Hemberyn ja Pirellin henkilökunnan tunnelmia ensimmäisen yhteisen testijakson jälkeen.

– Emme nähneet mitään shokeeraavaa, yllättävää tai katastrofaalista. Loppupeleissä olemme hyvin rohkaistuneita saavutetuista tuloksista ja pääsimme siihen, mihin pyrimmekin.

– Saimme hyviä virikkeitä seosvalikoimaan. Tämän jälkeen testityömme jatkuvat joulukuussa Bahrainissa. Meillä alkaa olla koossa jo kohtuullisen hyvä käsitys teoreettisesta seosvalikoimasta, mitä tarvitsemme eri radoille vuoden 2011 MM-sarjassa.

Turun Sanomat, Abu Dhabi

LUIS VASCONCELOS