F1

Rosberg ja Schumacher eri mietteissä

Nico Rosberg (oik.) ja Michael Schumacher testasivat Pirellin renkaita Abu Dhabissa. Sutton Images
Nico Rosberg (oik.) ja Michael Schumacher testasivat Pirellin renkaita Abu Dhabissa. Sutton Images

Kovin erilaisin miettein suhtautuivat Mercedeksen kuljettajat Nico Rosberg ja Michael Schumacher ensimmäisen testipäiväänsä Pirellin renkailla.

Rosberg ei usko, että Pirellin renkaat ovat vastaus Mercedes-tallin pito-ongelmiin. Rosberg testasi Bridgestonen renkaat korvaavia Pirellin kumeja perjantaina Abu Dhabissa.

Talli ja erityisesti Rosbergin tallitoveri Michael Schumacher kärsi viime kaudella pito-ongelmista auton etupäässä. Pidon puutetta pidettiin yhtenä syynä siihen, että Schumacher epäonnistui F1-paluussaan.

– Tulen toimeen tämän tilanteen kanssa, olen sopeutunut myös aiempina vuosina. Pirellit ovat samanlaiset tai huonommat kuin Bridgestonet, Rosberg sanoi.

Rosberg oli perjantain testiajossa kahdeksas, yli puolitoista sekuntia parhaan kierrosajan ajanutta Ferrarin Felipe Massaa hitaampana.

Michael Schumacher kertoo olevansa ensituntuman perusteella varovaisen tyytyväinen Pirellin uusiin renkaisiin. Schumacher pääsi testaamaan ensi kauden renkaita ensimmäistä kertaa lauantaina Abu Dhabissa.

Bridgestonen eturenkaiden vähäistä pitoa pidettiin tärkeänä syynä saksalaiskuskin kauden 2010 ongelmille, ja uuden rengastoimittajan Pirellin renkaiden on veikkailtu sopivan paremmin Schumacherin ajotyylille.

– Niiden koostumus on hyvin erilainen. Tärkeintä on kuitenkin se, miten ensi vuoden auto tulee sopimaan yhteen näiden renkaiden kanssa, Schumacher sanoi.

– Mutta sen perusteella, mitä olen nähnyt täällä, minulla on renkaista positiivinen tunne.

Abu Dhabin rengastestit päättyivät lauantaina. Viimeisenä testipäivänä kovinta vauhtia piti Ferrarin Fernando Alonso, Schumacher oli päivän seitsemänneksi nopein.

Turun Sanomat, Abu Dhabi

STT