Moottoriurheilu

Bottas putosi suorilla nelosruutuun

Italian Edoardo Mortara on lähellä tehdä tuplan, mitä kukaan kilpa-autoilija ei aiemmin ole tehnyt. Eurosarjan F3-mestari starttaa paalulta sunnuntain Macaon Grand Prix -kisaan, jonka hän voitti jo viime vuonna.

23-vuotias Mortara rutisti lauantaina aika-ajosta paalupaikan ja hallitsi sitten iltapäivällä myös kymmenen kierroksen mittaista aika-ajokisaa mielensä mukaan.

– Startti osui hyvin ja kolmen kierroksen jälkeen huomasin johtavani kohtuullisen hyvällä erolla muihin. Sen jälkeen keskityin vain välttämättän ylimääräiset riskitekijät, koska vain sunnuntain lopputuloksella on merkitystä. Parasta tässä päivässä oli pitää paaluasemat itse finaalikisaan, Mortara summaili.

Mortaran aseena koko kauden ajan suomalaista haastajaansa Valtteri Bottasta vastaan on ollut Volkswagenin moottori, joka on suorilla määrännyt tahdin useimmiten Mercedeksellä ajavien kanssa.

Bottas hävisi paalun kahdella kymmenyksellä, mutta aika-ajokisassa Prema Powerteamin autolla suoravauhdit jäivät selvästi Signature-tallin Volkswageneille. Näin Bottas putosi sunnuntaiksi neljänteen lähtöruutuun.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tämä oli pitkä päivä. Aika-ajossa otin riskiä ja hipaisin vähän muuria, mikä hajoitti jousitusta. Onneksi pääsin takaisin radalle. Aikaa oli nipin napin yhteen kierrokseen ja sain puristetuksi kakkospaikan.

– Tässä aika-ajokisassa sitten suoravauhdin puute rankaisi aika lailla, koska muuten auto toimi ihan moitteettomasti. Toivon totisesti, että tiimi löytäisi jostain vauhtia lisää yön aikana. Helppoa se ei ole, koska nyt suorilla ei ollut mitään mahdollisuuksia vastata kärjelle.

Bottas oli ainoa Mercedeksen moottorilla ajanut kuljettaja, joka edes pääsi kärkisijoille.

Aika-ajokisa

2. Laurens Vanthoor Signature –2,342 sekuntia

3. Daniel Abt Signature –9,414

4. Valtteri Bottas Prema –9,647

5. Marco Wittmann Signature –18,766

6. Renger van der Zande Motopark Academy –20,001

7. Jean-Eric Vergne Carlin –20,709

8. Carlos Huertas Hitech –21,312

9. António Félix da Costa Carlin –26,268

10. Daniel Juncadella Prema –27,576

11. Felix Rosenqvist Performance –31,265

12. Felipe Nasr Raikkonen Robertson Racing –35,510

Turun Sanomat, Macao

ROBERTO CHINCHERO