F1

Kovalainen heti balanssissa Pirellin kanssa

Heikki Kovalainen kokeili ensimmäisenä Lotuksen kuljettajan Pirellin renkaita perjantaina Abu Dhabin testeissä. Lauantaina T127-auton viimeisen testipäivän ajaa Jarno Trulli.

Kainuun mies keräsi kokemusta uudesta rengasmerkistä pehmeillä ja kovilla seoksilla yhteensä 88 kierroksen ajan.

– Oli kiva päästä toivottamaan Pirellit tervetulleeksi takaisin tähän urheiluun. Meillä oli hyvä päivä ja saimme ajetuksi koko testiohjelman alusta loppuun. Auton balanssikin tuntui ihan hyvältä uuden rengasmerkin kanssa.

– Rehellisesti sanoen haluaisin jatkaa töitä vaikka saman tien lauantaina, mutta nyt pidetään pitkä tauko siihen asti, että testit uudella autolla alkavat muutaman kuukauden kuluttua. En malta odottaa pääsemistä autoon ensi vuonna, Kovalainen jutteli.

Kovalainen osallistuu ensi viikonloppuna parin vuoden tauon jälkeen taas Mestarien kisaan, joka nyt ajetaan Düsseldorfissa. Heikki ajaa Skandinavian joukkueessa Tanskan Tom Kristensenin kanssa. Henkilökohtaisessa kisassa hän latautuu haastamaan maailmanmestarit Sebastian Vettelin, Sebastien Loebin ja Michael Schumacherin.

– Tämä oli kiinnostava ja hyödyllinen päivä. Mitään mekaanisia vaikeuksia ei koettu ja saimme alustavan käsityksen vuoden 2011 auton painojakautumista näille renkaille ja paljon muitakin parametrejä, tekninen johtaja Mike Gascoyne totesi testipäivän jälkeen.

– Heikin nopein aika tuli jakson lopulla aika kuluneilla kumeilla, britti-insinööri muistutti.

Kovalaisen ja Trullin jatkosopimukset on yhä vahvistamatta. Uutista odotetaan viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA