Urheilu

Vatanen johti SaiPan teurastusta

Mattimyöhäiset eivät olleet edes vielä ehtineet paikoilleen istumaan, kun JYPin ja SaiPan välinen jääkiekon SM-liigaottelu oli ratkennut. JYP murjoi vierailijan jäähän 9–1.

Todellisen hurrikaanin lailla pelin alkuun rynnännyt kotijoukkue iski ensimmäisen kerran Sami Vatasen (1+2) maalilla jo 14 sekunnin kohdalla. Runsaan 13 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 3–0, mikä riitti vaihtoon luistelleelle SaiPa-vahti Jere Myllyniemelle.

Maalivahdin vaihto ei SaiPaa pelastanut. Jatkuvasti jyrän alla olleet vierasjoukkueen pelaajat eivät pysyneet JYPin vauhdissa.

Edes Pauli Levokarin yritys herätellä joukkuetta ei toiminut. Tappeluun haastettu Mikko Viitanen kellisti Levokarin 6–0 – JYP SaiPan vielä selvemmin.

– Numerot ei jätä mitään jossiteltavaa tai seliteltävää, kuudennen peräkkäisen tappion kärsineen SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin jutteli.

JYPistä vain viisi pelaajaa jäi ilman tehomerkintöjä. Kunkkuna kaukalossa hääri taas kerran Vatanen. Miehen ensimmäisen erän esitys oli niin jäätävää katseltavaa, että se veti jopa sanavalmiin JYP-käskijän Risto Dufvan hiljaiseksi.

– Siis... Loistava. Aivan käsittämättömän hyvä, Dufva analysoi Vatasta.