Urheilu

SaiPalla pieni ja hento ote

SaiPan kurimus kotihallissa jääkiekon SM-liigassa jatkuu. SaiPa hävisi Lappeenrannassa kuudennen kerran peräkkäin, nyt Kärpille 2–3.

Liigan kuntopuntarissa hännille vajonneen SaiPan pelistä puuttuu sille lanseerattu "eteläkarjalaisen kusipääkiekon" härskiys. Ote on pikemminkin pieni ja hento.

Pelaajamateriaaliinsa nähden alakanttiin pelannut Kärpät teki sen mitä vaadittiin. Ulkomaanavuksi kesken kauden hankittu kanadalaishyökkääjä Martin St. Pierre teki 1–0- ja 3–1-maalit.

SaiPa oli valmiiksi siipirikko. Rattijuoppoudesta kärynneen Scott Barneyn potkujen lisäksi joukkueen hyökkäystä heikensi pelikieltoisen Dale McTavishin poissaolo.

Maaliruisku McTavishia SaiPa olisi tarvinnut. SaiPa voitti laukaustilaston 47–20, mutta sortui Kärppä-vahti Petri Koiviston edessä tehottomuuteen. Varsinkin toisessa erässä SaiPalla oli paikkoja ratkaista.

– Kärppien toisen ja kolmannen maalin synty kuvastaa meidän tämän hetkistä tilaa. Ne olivat niin sanottuja isoja maaleja, SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.