F1

Briatore päivitteli Ferrarin erehdystä

Fernando Alonson entinen manageri Flavio Briatore jyrähti suojattinsa puolesta La Repubblica -lehdessä. Briatoren mukaan Ferrari teki suurimman virheensä kaikkein helpoimmassa kisassa Abu Dhabin MM-finaalissa.

– Ferrari erehtyi laskuissa ja laskelmoinnissa. Fernandon olisi pitänyt pystyä ajamaan täysin erilainen kisa. Ferrarin ei olisi pitänyt edes ajatella Mark Webberiä, koska Fernando oli niin nopea.

Miten tuollainen erehdys sitten oli mahdollinen?

– Vaikea sanoa. Ehkä he vaan tulkitsivat muurilla väärin Webberin sisääntulon niin aikaisin. Mark ei tullut varikolle turvautuakseen käänteentekevään taktiikkaan, vaan koska oli osunut suojamuuriin. Ferrarilla sitä ei huomattu, vaan lähdettiin miesvartiointiin ja menivät siten ansaan, Briatore kuittasi.

Kova kritiikki
myös radasta

Olisiko Alonso nyt maailmanmestari, jos Briatore olisi johtanut Ferrarin varikkomuuria?

– Ei ole korrektia kysyä sellaista tällä hetkellä. Päivä kisan jälkeen ollaan viisaampia. Päivää ennen ja kisapäivänä on vaikeinta, kun ratkaisut täytyy tehdä sekunnissa ja joka kierroksella on riski erehtyä.

Briatore kritisoi voimakkaasti ratkaisukisan ajattamista Abu Dhabin kaltaisella radalla, missä ohittaminen on vaikeaa.

– On typerä skandaali tuoda näin ratkaiseva kisa radalle, missä ei voi tehdä yhtään ohitusta. Jossain Monacossa on ahdasta, mutta Abu Dhabissa rata on tehty keskelle aavikkoa, jonne olisi voitu rakentaa pitkät suorat ja leveät mutkat. Nyt siellä ei voi ohittaa, vaikka istuttaisiin kamelien selässä.

– Olen niin pahoillani Fernandon puolesta. Hän on ilmiömäinen kuski, joka ajoi loistavan kauden. Sääli, että sitä kaikkea nyt vaan vähätellään.

Turun Sanomat, Rooma