Jääkiekko

SaPKo vei toisen finaalikiinnityksen

Kotietu osoitti jälleen voimansa, kun Mestiksen välierien kolmas kamppailu päättyi SaPKon voittoon. Kun molemmat ovat hoitaneet kotipelinsä, on sarja nyt tilanteessa 2–1 SaPKolle.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo oli kolmannen välieräkamppailun jälkeen vähäsanainen.

– Tasainen peli, Elomo tuumi ja antoi reilusti tunnustusta SaPKolle. Ottelun kolmas osapuoli sai puolestaan turkulaisvalmentajalta kritiikkiä.

– Kaksi loistavaa joukkuetta pelaa, mutta tuomarit eivät olleet sillä tasolla, mitä joukkueet ansaitsivat, Elomo harmitteli.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen totesi, että keskustelee tuomarityöskentelystä vasta kauden jälkeen, mutta illan ottelusta hän oli kollegansa kanssa samaa mieltä.

– Tiukkaa vääntöä. Ei ehkä ollut rennoista peliä mutta näinhän sen pitää olla, kun pelataan isoista asioista. Tästä on hyvä jatkaa torstaina Turkuun, Räsänen kommentoi.

Välieräsarjan kahdessa aiemmassa kohtaamisessa avausmaalit nähtiin heti ottelun alussa, eikä sitä tarvinnut odottaa kauaa tälläkään kertaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ottelua oli pelattu alle neljä minuuttia, kun Kasper Elo vei kotijoukkueen johtoon.

Tuton tasoitus nähtiin toisessa erässä, kun Aki Juusela iski alivoimalla kiekon ohi Roope Urpolahden .

SaPKo kuittasi takaiskun nopeasti, ja Toni Henttonen viimeisteli kotijoukkueen illan toisen osuman reilu minuutti myöhemmin.

Päätöserä oli selvästi Tuton paras, ja SaPKo oli paikoitellen pahasti köysissä. Aki Juusela tyylitteli illan toisen osumansa maalin edestä ja toi turkulaiset jälleen tasoihin, mutta tälläkin kertaa SaPKon kuitti tuli nopeasti.

Teemu Lämsä taisteli kiekon Matias Lainiolle , joka niittasi kiekon ranteella Karolus Kaarlehdon vartioimaan verkkoon.

Tuto punnersi tasoihin vielä kerran, kun Niklas Näppi naulasi Niko Ahoniemen loistavan esityön jälkeen kiekon tulisesti SaPKon verkkoon.

Kun kotijoukkue pääsi hetkeä myöhemmin ylivoimalle, oli Tuton tasoitus jälleen kuitattu.

William Mäkinen tykitti viivasta, eikä Kaarlehto mahtanut osumalle mitään.

Toni Henttonen viimeisteli loppulukemiksi 5–3 tyhjään maaliin.

Sarjan neljäs ottelu pelataan torstaina Turussa, jossa Tutolla on paikka iskeä sarja jälleen tasoihin.

HENRI SALORANTA