Jääkiekko

TPS ei saanut sarjaa poikki

SaiPa–TPS 3–1

Vanhan kliseen mukaan ottelusarjan katkaisupelit ovat aina niitä vaikeimpia. Joskus kliseet voivat toki pitää paikkansakin, kuten maanantaina jälleen nähtiin.

TPS pääsi maanantaina Lappeenrantaan yrittämään SM-liigan puolivälieräsarjan katkaisemista johdettuaan sitä kolmen pelin jälkeen suvereenisti 3–0. Sarja ei kuitenkaan katkennut Lappeenrannan maanantai-illassa. SaiPa voitti kotonaan 3–1 ja sarja jatkuu keskiviikkona Turussa.

– SaiPa otti ensimmäisen kiinnityksen ja pelit jatkuvat. Ei siinä sen kummempaa, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen mietti.

– Olimme lähellä, mutta silti aika kaukana. No, saimme oppia lisää ja menemme kohti seuraavaa peliä. Meillä on kopillinen kiukkuisia jätkiä, joiden pitää nyt hoitaa palauttelut huolella ja alkaa keskittyä seuraavaan otteluun.

Odotettavissa maanantaina oli, että kotijoukkue tulee otteluun kovaa. Mitään muita mahdollisuuksia sillä ei tietenkään edes ollut, jos se halusi kautensa vielä jatkuvan. Odotukset myös kävivät toteen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

SaiPa:n Joni Nikko latasi ottelun avausmaalin jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen saatuaan Ahti Oksaselta loistosyötön takatolpalle. Ja kun SaiPa pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan ensierän puolivälin jälkeen, Topi Nättinen löysi siniviivakudilleen kiekon kokoisen reiän TPS-maalin edessä olleesta maskista.

Ylivoimamaali oli vasta SaiPa:n kolmas koko sarjassa. Selkä seinää vasten ollut kotijoukkue johti ottelua 2–0.

– Satsasimme ottelun alkuun kovin ja meidän piti lyödä kaasu heti pohjaan. Hyökkäyspelimme oli kuitenkin vähän kärsimätöntä ja fokuksessa oli pieni vaje, Kaskinen sanoi.

Eric Perrin toi kuitenkin vielä ensimmäisen erän aikana TPS:n mukaan peliin. Ilari Filppulan huippupassi avasi ikinuorelle Perrinille sellaisen tekopaikan, joita kanadalainen ei yleensä hukkaa. Ei hukannut nytkään.

Rasmus Tirronen sai toisessa erässä esittää muutaman ison torjunnan, jotta numerot pysyivät ennallaan, mutta pääsääntöisesti peli pyöri koko erän ajan SaiPa:n päädyssä.

Lappeenrantalaisten maalilla Frans Tuohimaa joutui toisen erän aikana torjumaan 13 laukausta, kun Tirronen selvisi kuudella. Molemmat maalivahdit pitivät kuitenkin maalinsa puhtaana koko erän ajan, ja päätöserään lähdettiin SaiPa:n 2–1 -johdossa.

– Annoimme vastustajalle ottelun alussa vähän turhat maalit, mutta paransimme sen jälkeen paljon toiseen erään, Kaskinen mietti.

TPS haki päätöserässä tasoitusta, mutta erän ainoan maalin teki kuitenkin SaiPa. TPS yritti ottelun lopulla saada tasoituksen aikaiseksi ilman maalivahtia, mutta Nättinen iski illan toisen osumansa tyhjään maaliin.

– Meidän pitää parantaa avauspelaamistamme ja saada fokus taas paremmin kohdalleen. Tällaista playoff-pelaaminen on. Mennään rauhassa seuraavaa ottelua kohti, Kaskinen sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ