Jääkiekko

Jokipojat sai revanssinsa

Mestiksen runkosarja lähestyy loppuaan, ja asetelmat sarjataulukon keskivaiheilla eivät voisi olla juurikaan jännemmät.

Sarjan kärkikolmikko on jo karannut muilta, mutta seuraavat viisi joukkuetta ovat hyvin tiiviissä nipussa.

Perjantain kierroksella asetelmat tiukentuivat entisestään, kun sarjakuutonen Jokipojat haki komean vierasvoiton Tutosta.

Jokipojat pelasi erittäin kypsän vieraspelin, ja voitto irtosi lopulta selvin numeroin. Tuton päävalmentaja Miika Elomo kehui vierasjoukkueen esitystä mutta antoi hyvää palautetta myös omilleen.

– Olen erityisen ylpeä siitä, että kukaan jätkistä ei luovuttanut, vaikka tilanne oli mikä oli, Elomo kommentoi ottelun jälkeen.

Avauserä oli hyvin tasainen, ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus iskeä ottelun avausosuma. Lähimpänä kävi vieraiden Teemu Holttinen , jonka läpiajon Tuto-vahti Julius Pohjanoksa torjui komeasti.

Toisessa erässä Jokipojat lisäsi vauhtia, ja Tuto sortui virheisiin. Jos Jokipojilla oli aluksi vaikeuksia päästä parhaalle vetosektorille, nyt tie maalille aukesi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Toinen erä oli meille erittäin vaikea. Vastustaja oli ennakkoon hyvä, ja meillä ei vain uponnut, Elomo arvioi.

Mika Koivisto iski ottelun avausosuman aivan maalin edestä Oula Uskin hyvästä tarjoilusta.

Ansaittu maali sai jatkoa erän lopulla, kun kultakypärä Joonas Larinmaa tarjoili puolestaan kiekon maalin eteen Uskille, joka livautti kiekon toistamiseen turkulaisten verkkoon.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän alkupuolella, kun Tuto koki todellisen mustan hetken.

Ensin Jokipojat pääsi karkaamaan peräti kolmella nollaa vastaan. Roni Viirlas sekä Tuukka Rajamäki kiekottelivat keskenään, ja Viirlas niittasi lopulta kiekon ohi Pohjanoksan.

Hetkeä myöhemmin Tuto-puolustus unohti Timo Hiltusen vapaaksi maalin eteen, ja Hiltunen sai riplailla kiekon rauhassa Tuton verkkoon.

Tuton vasta 18-vuotias Aleksi Halme pilasi vieraiden Joonas Haraldin nollapelin iskemällä kotijoukkueen ainokaisen Niclas Luceniuksen syötöstä.

Jokipojat iski vielä ottelun lopussa kaksi maalia tyhjiin, kun Tuto harjoitteli maalintekoa kuudella miehellä.

Tuton runkosarjaa on jäljellä enää kolme ottelua. Ensi keskiviikkona joukkue on tiukassa paikassa sarjakärki KeuPa HT:n vieraana, ja runkosarjan huipentavat kotiottelut SaPKoa ja Hermestä vastaan.

– Tämä oli yksi peli, matka jatkuu, Elomo kommentoi luottavaisena.

HENRI SALORANTA