Jääkiekko

Suomi otti naisten jääkiekon olympiapronssin

Suomi voitti venäläisten OAR-joukkueen Pyeongchangin olympialaisten naisten jääkiekon pronssipelissä maalein 3–2. Suomen maalit tekivät Petra Nieminen, Susanna Tapani ja Linda Välimäki .

– Ei voi kuvata sanoin mikä tunnelma nyt on, Ronja Savolainen sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.

Suomi voitti pronssin myös Vancouverissa 2010, mutta neljä vuotta sitten Sotshissa Suomi jäi viidenneksi.

– Kyllä luulen että osaamme tällä porukalla juhlia. Olen henkilökohtaisesti odottanut kahdeksan vuotta, että pääsen pelaamaan näistä mitaleista, kapteeni Jenni Hiirikoski sanoi.

– Tosi hieno työ ollaan tehty näiden likkojen kanssa, Minnamari Tuominen sanoi.

Ljudmila Beljakova kavensi ylivoimalla Suomen johdon 2–3:een, kun kolmatta erää oli pelattu runsaat kuusi minuuttia. Beljakova pääsi läpi Maria Batalovan pitkästä syötöstä ja ohitti Noora Rädyn rystypuolelta.

Petra Nieminen vei Suomen johtoon vain runsaan kahden minuutin pelin jälkeen. Suomi meni 2–0-johtoon vain kymmenen sekunnin kuluttua toisen erän alusta. Susanna Tapani nosti kiekon maaliin Michelle Karvisen syötöstä.

Olga Sosina kavensi 2–1:een kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin, ja kavennuksen jälkeen Minnamari Tuominen ja Ronja Savolainen ottivat jäähyt. Suomi selvisi lähes 40 sekuntia kestäneestä kahden naisen alivoimasta ilman takaiskua, eikä OAR saanut tasoitusta yhden pelaajan ylivoimallakaan.

Linda Välimäki pujotti Suomen 3–1-johtoon ajassa 32.18. Suomi sai vielä erän lopussa ylivoiman, kun Ljudmila Beljakova ajoi päin Suomen maalivahtia Noora Rätyä , mutta ei saanut maalia aikaan.

STT