Jääkiekko

Säälimätön TPS löi lyötyä

Kaksi perättäistä tappiota (HIFK ja Ässät) niskassaan Tampereelle tullut Turun Palloseura korjasi kurssiaan kohti Liigan peräpäätä vajoavan Ilveksen kustannuksella ja voitti ottelun 6 - 3.

Ilveksen verkkoon on nyt tehty yhteensä 20 maalia kolmessa viimeisessä pelissä.

- Sarjan alku painettiin täydellä kaasulla ja mentiin äärirajoilla. Nyt vedettiin pari edellistä peliä rutiinitasolla ja huomattiin, ettei se riitä voittoon. Tänään nähtiin meiltä sellainen rutiini plus, arvioi joukkuettaan TPS:n valmentaja Kalle Kaskinen .

- Tällä kaudella tulosta on tehty tasapainoisella viisikko- ja erikoistilannepelaamisella, ja meillä on loistavat maalivahdit ( Rasmus Tirronen ja Oskari Setänen ). Edelleen täytyy viisi vastaan viisi -peliä saada nopeammaksi ja jämäkämmäksi.

Vieraiden näppärimpiä oli joukkueensa kahdesti johtoon laukonut ykköskentän laituri Jasper Lindsten . Patrik Virran ja Tomi Kallion kanssa hyökännyt Lindsten on nyt iskenyt 16 pelissä seitsemän osumaa - eniten turkulaisista yhdessä Kallion kanssa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tuossa rinnalla on hieno pelata. Varmaan liigan parhaimpia paikkoja hyökkääjälle, kehaisi 23-vuotias Lindsten työkavereitaan.

Maalinteon aloittivat turkulaiset ottelun kolmannella minuutilla. Puolustaja Ilkka Heikkinen laukoi siniseltä ja maalilla odotellut Jasper Lindsten ohjasi 0 - 1:een.

Turkulaisten maalilla aloitti kuudennen kerran tällä kaudella Rasmus Tirronen, joka joutui antautumaan nelisen minuuttia myöhemmin. Ville Meskanen yllätti Tirrosen vanhanaikaisella kilpikäden puolelta.

Ilveksen 2 - 1-johto tuli ylivoimalla toisen erän alussa Meskasen suorasta laukauksesta. Ylivoima syntyi Petrus Palmun kolattua Ilves-maalivahti Markus Ruusun kumoon.

Vieraat tasoittivat Erik Nyströmin riistettyä kiekon hienosti puolustaja Olli Vainiolta . Syöttö löysi Elias Karvosen , joka laukoi tarkasti Ruusun selän taakse.

Heti perään Ilves sai pelata erässä neljä minuuttia putkeen ylivoimaa, kun Henrik Tallinder koukkasi Meskasta päähän laitakahinassa. Tilanteesta tuomittiin ruotsalaiselle 2+2 minuutin jäähy, jonka aikana paras maalintekopaikka irtosi Palloseuralle. Teemu Väyrynen karkasi läpiajoon, mutta Ruusu torjui miehen rystylaukauksen.

Meskaselle ja Ilvekselle kolaus oli kohtalokas, sillä hyökkääjää ei tämän jälkeen enää kentällä nähty.

Seuraavaksi nautiskeli taas Lindsten, joka sai päättää Patrik Virran ja Ilkka Heikkisen mainion syöttökikkailun 2 - 3-osumaan.

- Pojilta hieno esityö. Tuollaisia kuvioita kaivattaisiin lisääkin. Vetoni oli vähän sinne päin ja meni vastustajan mailan kautta maaliin, Lindsten muisteli.

TPS:n todellinen pukukoppimaali syntyi ajassa 39.59, kun Jonne Virtasen laukaus painui alanurkkaan summerin soidessa. Teemu Väyrynen niittasi kiekon Ilveksen verkkoon päätöserässä vielä kahdesti, joista viimeisen tyhjiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vaikka Markus Ruusua ei sovi sormella ositellakaan viimeaikaisista tapahtumista, Ilves kaipaa jo kovasti takaisin loukkaantuneena olevaa ykkösvahtiaan Antti Lehtosta .

Jasper Lindsten löysi samoja kehityskohteita joukkueensa pelistä kuin valmentaja Kaskinen.

- Täydellä viisikolla pelaamista pitää saada parannettua ja tulosta tehtyä enemmän. Minulla oli tänään kaksi paikkaa ja molemmista tuli maali, mutta kokonaisuutena en ole tyytyväinen omaan peliini.

- Toisaalta taas on hyvän joukkueen merkki, kun se voittaa hieman heikommallakin esityksellä, Lindsten arvioi ehkä turhankin kriittisenä.

JARI IKOLA