Jääkiekko

Kauden viimeinen viikonloppu - tuloksena värisuora

Nyt on pitkä kausi saatettu vihdoin päätökseen. Viimeinen viikonloppu vietettiin 04- ja 05 -ikäluokkien osalta Jyväskylässä ja 07-ikäluokka teki aurinkoisen retken länsinaapurimme pääkaupunkiin Tukholmaan.

Jyväskylä 04-05 -ikäluokat

Lähtökohta turnaukseen oli hyvinkin mielenkiintoinen. Turnaukseen osallistui paljon joukkueita, joita ei oltu koskaan kohdattu ja taisi siellä olla sellainenkin seura, josta ei oltu koskaan kuultukaan. Vanhempien ikäluokkien matka Jyväskylään alkoi kukonlaulun aikaan eli odotettavissa oli ehkäpä kauden vaikein turnauksen aloitus. Siltähän se vähän alkuun vaikuttikin, että ne kuuluisat jalat olivat jääneet bussiin. Positiivista kuitenkin oli, että peli parani pitkin päivää, vaikka tulos 04-ikäluokan turnauksessa jäikin hieman laihaksi.

Vuotta nuoremmat aloittivat oman urakkansa todella terävästi, tiedä oliko hotellissa nukuttu yö ja hyvä valmistautuminen syynä tähän. 05-ikäluokan sarjassa Turkuturnausvoiton tuoma itseluottamus näkyi pelaajien otteissa läpi turnauksen ja pienellä onnella se tärkeä lohkovoitto olisi irronnut. Ikävä maalin tappio tuli sitten loppujen lopuksi kalliiksi ja joukkue joutui kohtaamaan välierässä Tapparan ja niinhän siinä kävi, että Tappara nollasi joukkueemme voittaen 3-0 ja kohtaloksemme jäi pronssiottelu. Joukkueemme ryhdistäytyi kuitenkin hienosti tappion jälkeen ja voitti ansaitun pronssin himaan! Loistavaa Äijät!!!

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tukholma 07-ikäluokka

Edestakainen laivamatka ja ulkomaille pelaamaan parhaiden pelikavereiden kanssa… TÄTÄ oli odotettu jo viikko kaupalla ja vihdoin se ilta koitti. Kaikki järjestelyt oli hoidettu viimeisen päälle, aikataulut, bussit ruokailut yms. Hyvinkin ammattimainen ote heti alkuun ja mahtavaa duunia taustaorganisaatiolta.

Turnauspaikalle saavuttuamme pelaajat nauttivat järjestävän seuran, Tumban, hoitamat kunnon aamiaiset, vaihdoimme pienet kuulumiset ja aloimme valmistautua turnaukseen, siinä alkua taipaleelle. Täytyy kyllä sanoa ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä, että kyllä meillä Suomessa olisi kyllä paljon oppimista ruotsalaisesta vieraanvaraisuudesta ja siitä, kuinka kunnon turnaus organisoidaan ja otetaan kaikki joukkueet ja joukkueiden tarpeet huomioon. Kiitos tästä elämysmatkasta kuuluu myös koko Tumban 07-joukkueelle. Todennäköisesti saamme heidät vastavierailulle ensikauden aikana. Rima järjestelyiden osalta on asetettu aika ylös, joten kisureiden on kyllä tehtävä aika kova tapahtuma yltääksemme samaan.

Itse Turnaus

Ennen otteluita tiesimme vain, että SSK ( Södertälje is hockey) ei ollut kauden aikana hävinnyt kuin kerran ja Skå Ik hallitsee Pohjois-Tukholmaa Aik:n kanssa. White-ryhmämme avausvastus oli hyvinkin vahva ja perinteikäs seura DIF (Djurgården If). Lähdimmekin siis perinteisellä suomalaisella pessimistisellä ajattelutavalla hakemaan Tukholmasta hyviä pelikokemuksia ja ehkäpä joku voittokin ois kiva. Mutta mitä vielä…! Siirryttyään kokonaan pitkälle kentällä maaliskuun aikana, on 07-ikäluokka nostanut omaa tasoaan huimasti. Kova vaatimustaso, luistelutekniikan erikoisharjoitteet ja se ilmapiiri, missä toimitaan ajatuksella ”yhdessä positiivisen kautta”, näyttää tuottavan kyllä hedelmää.

Ei voitto vaan KAKSOISVOITTO

Molemmat joukkueet olivat ensimmäisen päivän jälkeen lohkoykkösiä ilman pistemenetyksiä. White-ryhmä pisteli tyylikkäästi suihinsa Djurgårdenin luistelevan ryhmän, mutta illan viimeisessä ottelussa Skå Ik -joukkue oli kyllä lähellä uhata lohkoykkösen asemaa hyvien yksilöidensä takia. Onneksi se kauden paras peli tuli kuitenkin oikeaan kohtaan. Toisessa lohkossa hurmiossa pelannut peliryhmä Green aiheutti Södertäljen pojille tämän kauden toisen tappion voittamalla tiukan väännön 2-1. Voitokkaan ensimmäisen päivän jälkeen alkoi keskittyminen semifinaaleihin ja hotelliin siirryttiin ravintovalmentajan ohjeiden mukaan Mc Donaldsin kautta!

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Molemmat joukkueet selvittivät tiensä tyylikkäästi semifinaaleista keskinäiseen loppuotteluun, Kisurit White vs Kisurit Green. Ikävää näissä keskinäisissä peleissä on tietysti se, että vain toinen voi voittaa ja toisen on vain yksinkertaisesti tyydyttävä rooliin olla hyvä kakkonen. MESTARI KISURIT WHITE! HUH HUH, olipa reissu! Kiitos kaikille mukana olleille! 07-ikäluokan maailmanvalloitus on alkanut!

 

Toni Arppe

Junioripäällikkö