Jääkiekko

HIFK tasoitti ottelusarjan

HIFK-TPS 3-1

HIFK ratkaisi puolivälieräsarjan toisen osaottelun TPS:aa vastaan käytännössä jo avauserässä iskemällä kaksi maalia. TPS yritti kahden erän ajan kuroa eroa umpeen, mutta ei siinä onnistunut.

Näin HIFK tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1–1. Kolmas osaottelu pelataan lauantaina Turussa.

– Tämä oli hyvä opetus meidän nuorelle joukkueellemme. Odottelimme ja katselimme liikaa ensimmäisessä erässä ja vastustaja teki tarvittavat maalit, Jonne Virtanen mietti.

– Tällaista tämä playoff-kiekko on. Välillä voitetaan ja välillä hävitään. Ei kukaan varmaan kuvitellut, että me voitamme 12 ottelua putkeen ja lähdemme torille juhlimaan. Turha tässä sen enempää on synkistellä.

Odotettavissa oli, että torstain toisesta puolivälieräkohtaamisesta TPS:n ja HIFK:n välillä muodostuu tiukempi kuin parin päivän takaisesta avausottelusta, jota TPS vei alusta loppuun leikittelevän kevyesti.

Torstain peli oli IFK:lle jo elämän ja kuoleman kamppailu siinä mielessä, että helsinkiläisten oli vaikea kuvitella kampeavan itseään ylös mahdollisesta 0–2 -tappioasemasta. Se olisi edellyttänyt sitä, että HIFK voittaa Palloseuran kahdesti Turussa – eikä se tiistain perusteella tuntunut mahdolliselta. Niin suuri oli joukkueiden välinen tasoero.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Torstaina ero ei ollut enää yhtä suuri. HIFK oli kotonaan huomattavasti tiistaita aggressiivisempi ja fyysisempi ja ratkaisi pelin nopeasti.

Saku Salmela laukoi terävällä viivavedolla kotijoukkueen johtoon ja Oliwer Kaski vei helsinkiläiset tasavajaalla jo kahden maalin johtoasemaan ennen ensimmäistä erätaukoa.

Lähimpänä maalintekoa tepsiläisistä avauserässä oli Erik Thorell , jonka kova kuti kilahti tolppaan.

– Ottelu ratkesi jo avauserään. HIFK oli tehnyt läksynsä 5–5-peliin hyvin ja oli lisäksi ahneempi voittamaan alueita ja kiekkoja. Siihen vielä kaksi takaiskua ja jouduimme heti takamatkalle kuromaan eroa umpeen, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

– IFK sai ensimmäisessä erässä aika paljon tilaa kuljettaa kiekkoa. Me saimme juonesta kiinni vasta toisessa erässä. Kesken takaa-ajon vastustaja pääsi kuitenkin tekemään virheestämme kolmannen maalin.

TPS tuli toisessa erässä maalin päähän, kun Virtanen ja Jasper Lindsten vapauttivat nopeilla syötöillä puolustaja Ilkka Heikkisen hyökkäyksen kärjeksi. Kevin Lankinen oli IFK-maalilla aseeton Heikkisen terävän rannelaukauksen edessä.

Yksi TPS-takaa-ajon ruumiillistumista oli Virtanen, joka raatoi suurella sydämellä ja blokkasi alivoimalla uhrautuvaisesti kiekkoja.

– Se on minun hommaani ja siitä minulle maksetaan. Joillekin muille maksetaan jostain muusta. Ja kun meidän kultakypärämmekin ( Tomi Kallio ) blokkaa laukauksia, niin teen minäkin, Virtanen nauroi.

TPS painoi päätöserän kovaa päälle, mutta ottelun lopullisen sinetin iski kuusi minuuttia ennen loppua Micke-Max Åsten .

– Pelasimme kaksi viimeistä erää hyvin ja jatkamme siitä lauantaina. Jutun juoni on se, että pitää voittaa neljä peliä ennen kaveria, joten ei yhdellä pelillä kovin paljon merkitystä ole, Virtanen sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVA: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER