Jääkiekko

Tuto voiton päässä välieristä

Jos perjantaina Heinolassa pelattu toinen puolivälieräkamppailu oli tiukka ja tasainen, ei samaa voi sanoa lauantain kohtaamisesta.

Tuto osoitti vierailijoille kaapin paikan heti alusta alkaen ja nappasi tylyn 4–1-voiton. Turkulaisten välieräpaikka on enää yhden voiton päässä.

Turkulaisten osumista vastasivat kaksi häkkiä tykittänyt Aki Keinänen sekä Kalle Moisio ja Aleksi Rutanen . Vieraiden ainokaisen iski ottelun loppuhetkillä Christian Silfver , joka rikkoi erinomaisesti Tuton maalia vartioineen Karolus Kaarlehdon nollapelin.

Esimerkillisesti läpi ottelun taistellut Mika-Matti Hyvärinen oli jälleen yksi turkulaisten näkyvimmistä pelaajista. Hämmennystä vastustajan maalin edessä aiheuttanut Hyvärinen oli tyytyväinen voittoon, mutta parannettavaakin jäi.

tuto2

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Emme ehkä olleet niin pelin ytimessä kuin keskiviikkona, mutta teimme tarvittavat maalit ja pidimme päät kylmänä, Hyvärinen arvioi.

Turkulaisten hermot kestivät hyvin, vaikka ottelu lämpeni loppua kohden jopa kuumaksi. Erityisen lämpöisenä kävi vieraiden Joona Hiltunen , joka alkoi takoa maalinedustilanteen jälkeen Hyväristä paljain nyrkein.

Hiltunen sai tilanteesta suihkukomennuksen, ja Hyvärinen passitettiin kahden minuutin jäähylle.

– Ajoin maalille, ja kaveri rupesi hakkaamaan. Rupattelin siinä lupsakasti savon murteella mukavia, ja kaverilla ei pää kestänyt yhtään, Hyvärinen virnuili ottelun jälkeen.

Joukkueiden neljäs kohtaaminen pelataan maanantaina Heinolassa. Hyvärinen odottaa perjantain kaltaista tasaista vääntöä mutta tietää, että Tuto lähtee peliin ennakkosuosikkina.

– Heillä on ehkä kaksi kentällistä äijiä, jotka pysyvät meidän mukana. Meidän täytyy vain lyödä kaikki likoon, ettei heille tule ajatusta, että voisivat roikkua mukana, Hyvärinen latasi ja muistutti, että sarja on vielä pahasti kesken.

– Emme ole saavuttaneet vielä mitään, ja Peliitat tulee varmasti kovaa päälle maanantaina. Peli kääntyy nopeasti, jos annamme yhtään siimaa.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo oli varma, että turkulaisten ajatukset eivät lähde karkailemaan liiaksi eteenpäin.

tuto3

– Alusta asti olemme menneet paras yhdestä –teemalla, ja ajatus pysyy siinä. Jos onnistumme siinä maanantaina, olemme ansainneet paikan välierissä, Elomo totesi.

–Se on kuitenkin selvää, että maanantaina on edessä kauden tähän mennessä kovin työmaa, Tuto-käskijä muistutti.

HENRI SALORANTA

KUVAT: MIKAEL RYDENFELT