Jääkiekko

Tuhat ja yksi voittoa

Tarinoita, voittoja, tappioita, kyyneliä, onnistumisen hetkiä ja loistavia pelaajia. Niistä on perinteikkään seuran historia ja menestys tehty. Tämä seura otti viime viikolla KooKoota vastaan liigahistoriansa tuhannen voiton varsinaisella peliajalla. Ja se otti sen jälleen tylyllä vieraspelaamisellaan. Kouvolankin tylyys jäi kakkoseksi, kun tämä seura haki sieltä mehukkaan 2-5 voiton.

Ja ei, joukkue josta puhuttiin edellä ei ole Ruskon lätkäjätkät, vaan Turun Palloseura. Mustavalkoinen joukkue napsii pisteitä tällä hetkellä paikasta kuin paikasta. Se ei välitä joukkueesta, joka vastaan tulee, vaan pelaa sitä kuuluisaa omaa peliään, joka riittää tällä hetkellä lähes jokaisen joukkueen kaatoon. Vaikka Tappara haki Gatorade-centeristä muutakin kuin urheilujuomaa, oli TPS siinäkin ottelussa se hallitsevampi osapuoli.

Voitto numero 1001 tuli puolestaan tiistaina. Pata ei ollut valttia, vaan TPS löi Ässät nätisti pöytään. Ottelu oli hyvin pitkälti stereotypia TPS:n kauden otteista. Hallitaan ottelua, tehdään pari maalia enemmän kuin vastustaja, voittobiisit soimaan ja hyvää illanjatkoa. TPS:n kaksinkamppailujen voittoprosentti oli valtava ja matsi olisi päättynyt isompiin numeroihin ilman Andreas Bernardin hyvää ottelua ja noh, vähintäänkin mielenkiintoista tuomariratkaisua Ilkka Heikkisen tekemään maaliin. TPS-pelaajista esille on hyvä nostaa esille varman ottelun ja lähes maalinkin tehnyt maalivahti Aleksandar Georgiev , sekä koko liigan plus-miinus-tilastoa johtava Jasper Lindsten , jonka tämän hetken liekkiä tuskin sammuttaisi edes Aurajoellinen vettä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjan "Tuhat ja yksi yötä" tarinat ovat mielikuvituksellisia ja kyseisten tarinoiden isät ovat varmasti olleet mielikuvituksellisen luovia ja fiksuja henkilöitä. Mielikuvitusta tai aivosoluja ei kuitenkaan paljoa tarvita siihen, että pystyy ajattelemaan TPS hyvän vireen jatkuvan. Viikonloppuna TPS kohtaa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla Jukurit ja lauantaina Savon kiertue jatkuu Kuopioon KalPan vieraaksi. Ottelusta ei tule sähköä puuttumaan, sillä suomalaisen jääkiekkolegendan, Kimmo Timosen paita nostetaan ansaitusti hallin kattoon. Itse otteluista toivotaan, että TPS alkaisi kirjoittamaan "Tuhat ja yksi voittoa"- kirjasarjan toista osaa: "Kaksituhatta ja kaksi voittoa."

Arttu Rantanen