Jääkiekko

Katseet Tampereelle ja Ouluun, nyt sitä vielä saa

Yhtään väheksymättä välieräparia HIFK–JYP, kotimaisen kiekkoliigan ehkä koko kauden mielenkiintoisimmat ottelut pelataan perjantaista lähtien Tampereella ja Oulussa. Ja syy tähän on ilmeinen. Kärppien ja Tapparan välisessä ottelusarjassa jäällä ovat "ihmepojat", nuorten maailmanmestarit Patrik Laine, Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi . Nyt kannattaa nauttia, sillä ensi kaudella tätä kolmikkoa ei todennäköisesti Suomen liigassa enää nähdä.

Lainetta, Ahoa ja Puljujärveä on hehkutettu estotta satumaisesti päättyneiden nuorten MM-kisojen jälkeen – joidenkin mielestä liikaakin.

Suurella itseluottamuksella nuorten MM-kisojen jälkeen pelanneen Laineen mielestä hehkutus on ollut ansaittua, eivätkä jutut ole ampuneet yli. Röyhkeänä ja taitavana maaliruiskuna tunnettu Laine on osannut ottaa tilanteesta kaiken irti, sillä vielä viime keväänä hän putosi Lempäälän Kisan kokoonpanon ulkopuolelle Mestiksen pudotuspeleissä. Nyt hän pelaa 17-vuotiaana maailmanmestarina liigan playoffseja yhtenä Tapparan johtohahmoista.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kärppien kapellimestari Aho puolestaan ratkaisi maalillaan mestaruuden viime vuonna. Hän sanoo, ettei ole oikea mies arvioimaan, koska kehut karkaavat liioitteluksi. Media päättää, kenestä kirjoitetaan ja kuka on esillä, Aho toteaa.

Tappara kirjoittaa uutta tarinaa

Jännitettä Kärppien ja Tapparan ottelusarjassa riittää siksikin, että joukkueet ovat kohdanneet kahtena viime kautena finaaleissa, ja molempina kertoina sarjat venyivät seitsemään otteluun. Ja molempina kertoina kaukalosta tappion kärsineenä poistuivat jatkoajan jälkeen kirvespaidat. Kaiken kukkuraksi Tappara on hävinnyt loppuottelusarjan kolme kertaa peräkkäin, kun keväällä 2013 Ässät otti mestaruuden Poriin.

Tapparan kapteeni Jukka Peltola totesi ennen puolivälieriä, ettei karvaita finaalitappioita ole ollut tarve käydä läpi nykyryhmän kanssa. Peltolan mielestä tämän kauden joukkue ei liity aiempiin tapahtumiin millään tavalla. Mitä sitä vanhoja muistelemaan, tässä on uudet tarinat tulossa, Peltola paalutti.

STT–TUOMAS ARKIMIES