Jääkiekko

Niskanen tehoili Naisleijonat MM-avausvoittoon

Tanja Niskasen huippuilta ratkaisi Suomelle voiton jääkiekon naisten MM-kisojen avausottelussa Venäjää vastaan. Niskanen teki kaksi maalia ja syötti yhden, kun Suomi kukisti Venäjän Kanadan Kamloopsissa 5–3.

A-lohkon alkusarjaottelu oli vuoden takaisen MM-turnauksen pronssipelin toisinto. Silloin Suomi otti Ruotsin Malmössä MM-pronssia, kun se kaatoi Venäjän maalein 4–1.

Venäjä ei taipunut Kamloopsissa helposti. Suomi ratkaisi ottelun kolmannessa erässä, jonka se voitti 3–1. Kaukalossa pääosaan nousi Niskanen, joka teki päätöserässä ylivoimalla Suomen 3–2-ylivoimamaalin.

– Tanja oli tänään liekeissä, Suomen ykköspuolustaja Jenni Hiirikoski kehui Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n verkkosivuilla.

Niskasen tehoilu ei Hiirikoskea yllättänyt. He voittivat tällä kaudella Suomen mestaruuden JYPissä.

– Olen pelannut hänen kanssaan samassa joukkueessa, joten tiedän, kuinka hyvä hän on, Hiirikoski jatkoi Niskasen kehumista.

Joukkueensa kapteeni Hiirikoski näki, että Suomella on puolustuspelissä vielä parannettavaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Kolme maalia omiin on ehkä vähän liikaa. Mutta mitäpä siitä. Me teimme viisi, Niskasen tavoin tolppien väliin ylivoimalla osunut Hiirikoski sanoi.

Yhdysvallat taas Kanadaa parempi

Suomen toinen turnausvastustaja on Yhdysvallat, joka peittosi avauskierroksen huippuottelussa Kanadan 3–1. Kanada on viime aikoina jäänyt maiden kohtaamisissa altavastaajaksi, sillä Yhdysvallat oli parempi myös viime kevään MM-loppuottelussa, silloin maalein 7–5.

Kapteeni Hiirikoski tietää, ettei Suomi vielä Venäjä-pelin kaltaisella esityksellä pysty haastamaan Yhdysvaltoja.

– Meidän pitää vain olla rohkeita ja tehdä parhaamme. Pitää liikuttaa kiekkoa. Katsotaan, mitä tapahtuu, Hiirikoski pohti.

Muista MM-mitaliehdokkaista Ruotsi oli ahtaalla Tshekkiä vastaan ja voitti niukasti maalein 3–2. Sveitsi kukisti Japanin 4–2.

STT–REIMA RAUTIAINEN