Jääkiekko

SaiPa ei suostunut kesälomalle

JYP ja SaiPa pelaavat mielenkiintoista puolivälieräsarjaa jääkiekon SM-liigassa. Jälleen lauantaina voiton vei joukkue, joka ei ottelutapahtumia dominoinut. SaiPa kavensi otteluvoitot lukemiin 2–3 viemällä viidennen puolivälierän samoin lukemin.

Avauserää hallitsi JYP ja kultakypärä Jani Tuppurainen vei kotijoukkueen johtoon. Chad Rau kuitenkin toi SaiPan tasoihin. Toisessa erässä Matti Järvinen sivalsi viivasta vieraat johtoon.

Päätöserää JYP hallitsi, mutta Ville Hämäläinen niittasi SaiPan voiton tyhjiin. Darryl Boycen kavennus oli JYPille laiha lohtu.

– Oman maalin edustalla oltiin parempia. Kokonaisvaltainen puolustuspeli oli astetta parempaa kuin kaverilla. Hieno lähteä maanantaina kotihalliin lyömään sarja tasoihin, keskushyökkääjä Järvinen kommentoi.

– Äärimmäisen tasainen ottelu. Meillä oli ihan riittävästi paikkoja ratkaista peli. Pari turhaa jäähyä jäi harmittamaan. Ne vievät energia, JYP-luotsi Marko Virtanen puolestaan koki.

Jani Nieminen on noussut SaiPan maalilla oivaan vireeseen ykkösvahti Jussi Markkasen loukkaannuttua.

– Ei muuta kuin takaisin Lappeenrantaan. Maanantaina on taas JYP vastassa. Sitten pelataan lätkää jälleen, Nieminen niputti lyhyesti.

STT–AKI HIETAVALA