Jääkiekko

Haula ratkaisi tyylikkäästi voiton Minnesotalle Floridaa vastaan

Suomalaishyökkääjä Erik Haula ratkaisi upealla maalillaan Minnesotalle 3–1-kotivoiton Floridaa vastaan jääkiekon NHL:ssä. Wild nousi kahden pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Tilanne oli 1–1 päätöserän puolivälissä, kun Haula riisti kiekon itselleen. Hän luisteli kahden puolustajan välistä väkisin läpiajoon ja nosti kiekon tolpan kautta yläkulmaan ohi Florida-vahti Roberto Luongon . Haulan kauden kahdeksas osuma ei olisi voinut tulla tärkeämpään paikkaan.

– Meidän täytyi pelata täydet 60 minuuttia. Olemme puhuneet siitä, ja minusta pidimme siitä kiinni, Haula sanoi NHL:n nettisivujen mukaan.

– Se ei aina ollut kaunista, mutta sellaista tämä on tästä eteenpäin. Mutta hyvältä tuntuu. Tarvitsemme voittoja nyt ja se on tärkeintä. Ei ole väliä kuka tekee maalit tai miten ne tehdään, kunhan saamme kaksi pistettä, Haula jatkoi.

Joukkuetoveri Nick Bjugstad kehui Haulaa.

– Hän osaa tehdä maaleja läpiajoista. Hän on nopea, Bjugstad sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jason Pominville viimeisteli vielä loppulukemat pelin lopussa tyhjään maaliin pelin parhaana palkitun Haulan syötöstä. Minnesota oli hävinnyt kotiyleisönsä edessä edelliset yhdeksän peliä. Voitto päätti myös kolmen pelin tappioputken.

Minnesotan muista suomalaisista Mikko Koivu ja Mikael Granlund jäivät ilman tehopisteitä.

Floridan suomalaispelaajat Jussi Jokinen ja Aleksander Barkov merkittiin syöttäjiksi vieraiden ainoaan osumaan.

Rask antautui neljästi

Kierroksen toisessa useiden suomalaispelaajien kohtaamisessa Valtteri Filppulan Tampa Bay kuritti Bostonia vieraissa maalein 4–1. Boston teki avausosuman ensimmäisen erän alkupuolella, kun Joonas Kemppainen vei aloituksen ja syötti Kevan Millerille , joka tälläsi kiekon maaliin.

Tämän jälkeen Tampa-maalivahti Ben Bishop ei enää ollut yllätettävissä, mutta 26 kertaa torjunut Bostonin Tuukka Rask joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa neljästi.

Tampan Ryan Callahan keräsi tehot 2+1 ja Steven Stamkos 1+1. Stamkos teki maalin jo kuudennessa pelissä putkeen. Filppula ei päässyt tehopisteille.

Voitto oli Tampalle jo kuudes peräkkäin.

STT–RIKU ROSLUND