Jääkiekko

JYP peittosi SaiPan voittomaaleilla

JYP ja SaiPa pelasivat joukkueille tyypillisen jääkiekkotaiston lauantaina SM-liigassa. Tasaisen väännön vei lopulta nimiinsä kotijoukkue JYP voittolaukauskisan jälkeen maalein 3–2.

JYP hallitsi ottelutapahtumia varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta SaiPa-vahti Jussi Markkanen oli mies paikallaan 36 torjunnallaan.

Myös SaiPan puolustus oli mallikasta, kun taas JYPin viimeistely oli viime aikojen esityksien tavoin erittäin tehotonta.

JYPille ottelussa onnistuivat varsinaisella peliajalla Joonas Nättinen ja Juuso Pulli . SaiPalle maaliverkkoa heiluttivat vastaiskuista Ville Hämäläinen sekä Matti Järvinen.

Voittomaalikisassa onnistui vain JYPin puolustaja Mikko Kalteva.

– Se oli ainut ratkaisu, jonka osaan, joten vedin sijoituskudin tälläkin kertaa. Tosi tiukkaa peliä. Pomppu sinne ja pomppu tänne. Saatiin kyllä riittävästi maalipaikkoja, mutta ei onnistuttu ratkomaan peliä niistä tilanteista, JYP-sankari Kalteva summasi.

Joukkueet kohtaavat todennäköisesti puolivälierissä. Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla neljä ja viisi. Lauantain voiton myötä JYPin etumatka on seitsemän pistettä ottelun vähemmän pelanneeseen SaiPaan nähden.

– Hallittiin ja vietiin peliä, mutta kun tuli paikka, niin vähän oli tuskaisaa. Hirveä työmäärä pitää tällä hetkellä tehdä yhtä maalia kohden. Onneksi saatiin kuitenkin palkinto voiton muodossa. Olen tosi ylpeä joukkueesta, JYP-luotsi Marko Virtanen totesi.

– Vähän oli nihkeä ilta meiltä. Syötöt oli huonoja, mutta toisaalta puolustustaistelu tyydyttää. Kolmas erä oli meiltä jo parempaa, SaiPan käskyttäjä Pekka Tirkkonen sanoi.

STT–AKI HIETAVALA