Jääkiekko

Haula loisti ulkojäällä entisen yliopistonsa kentällä

Yli viisikymmentä tuhatta katsojaa oli loistava bonus Minnesota Wildin hyökkääjälle Erik Haulalle , jonka NHL-uran tehokkain ilta auttoi Minnesotan 6–1-voittoon hallitsevasta mestarista Chicago Blackhawksista.

Haula teki yhden maalin ja antoi kaksi maalisyöttöä ulkoilmaottelussa, joka pelattiin hänen entisen yliopistonsa areenalla. Haula opiskeli ja pelasi jääkiekkoa kolme vuotta Minnesotan yliopistossa.

– Onpa mahtava tunne. Voitto, koko joukkueen huiman hieno peli ja 50 000 katsojaa paikassa, jossa minun kannaltani kaikki oikeasti alkoi, Haula kertoi NHL:n verkkosivuilla.

NHL rakastaa tilastojaan, ja Haula nousi liigan ulkoilmapelien pistekärjeksi. Seitsemän muutakin pelaajaa on tehnyt tehot 1+2 ulkojäällä pelatuissa otteluissa.

Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Haula pääsi maalitilastoihin erikoisessa tilanteessa. Hän rynnisti läpiajoon, kun kolmatta erää oli jäljellä runsaat kuusi minuuttia. Chicago pelasi silloin ilman maalivahtia, ja Hauka taklattiin nurin. Sääntöjen mukaan tilanteesta tuomittiin maali.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Minnesota on parantanut peliään sen jälkeen, kun John Torchetti korvasi valmentajana Mike Yeon 13. helmikuuta. Joukkue on voittanut Torchettin komennossa neljä peräkkäistä ottelua.

– Tämä on pelaajien ansiota, ei minun. Mielestäni pelin avain on se, mitä pelaajat tekevät silloin, kun heillä ei ole kiekkoa. Haluan, että pelaajat pyrkivät hyökkäyksiin aina, kun siihen vain on tilaisuus, väliaikaispestillä oleva Torchetti linjasi.

Buffalo ilman tehomiestään

Buffalon puolustaja Rasmus Ristolainen sai syöttöpisteen kotipelissä, mutta vierailija Pittsburgh oli niukasti parempi osumin 4–3. Voittajien tehomies oli kolme maalia alustanut Kris Letang.

Buffalo joutui otteluun ilman hyökkääjäänsä Ryan O'Reillyä , joka loukkasi perjantaina alavartaloaan. Kaudella 17 maalia tehneen O'Reillyn sairausloman pituudeksi arvioidaan kolmesta neljään viikkoon, ja menetys on joukkueelle suuri.

– O'Reilly on pelaaja, joka pelaa hyökkäyssuuntaan ja puolustaa aktiivisesti. Hän pelaa ylivoimaa ja alivoimaa, Buffalon päävalmentaja Dan Bylsma kommentoi O'Reillyn merkitystä NHL.comissa.

STT–KAIJA YLINIEMI