Jääkiekko

TPS:n pakka hajosi kolmannessa erässä

SaiPa-TPS 5-2

SaiPan ja TPS:n kohtaamiset ovat usean vuoden ajat olleet tapahtumiltaan erikoisia. Lauantaina saipalaisten kotihallissa pelattu peli oli jälleen sitä samaa.

TPS hallitsi tapahtumia kahden erän jälkeen ja johti ansaitusti 0-2. Kaikki muuttui kolmannen erän alussa muutamassa minuutissa SaiPan iskiessä kolme maalia ja voittaessa lopulta selvin 5-2 (0-1, 0-1, 5-0) lukemin.

Turkulaiset olivat pelin päätyttyä vihaisia ottelun erotuomareille ja otteluvalvojalle.

- Pyysin SaiPan ensimmäisen maalin jälkeen aikalisää, mutta saimme sen vasta 2-2 tilanteessa. Miksi vasta sitten, päävalmentaja Ari-Pekka Selin tivasi otteluvalvojalta sen kummempaa selitystä saamatta.

Ottelua Selin piti vähintään mielenkiintoisena.

- Meillä oli upea iskuryhmä kannustajineen ja olimme hyvin juonessa kiinni 40 minuuttia. Se ei riittänyt ja tuloksena oli helkkarin katkera tappio.

- SaiPa on kyllä hyvä joukkue. Mielestäni se on yksi mestarisuosikki.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TPS:n parhaana palkittu, SaiPassa jääkiekko-oppinsa saanut Harri Tikkanen oli samaa mieltä.

- Tällaista urheilu on. Toinen voittaa ja toinen häviää. Meillä oli mahdollisuudet menestyä, mutta sitten SaiPa sai peliinsä lumipalloilmiön ja näin kävi.

Ottelu oli molemmille joukkueille kolmas viikon aikana. Tikkasen mielestä tiivis ottelutahti ei painanut jäsenissä.

- Kyllä tähän menoon on totuttu. Ensi viikoillakin on kolme peliä.

Yhdeksän vuotta sitten Lappeenrannasta lähtenyt ja nyt ensimmäistä kautta TPS:ssa pelaava nopealiikkeinen puolustaja viihtyy Turussa.

- Olemme löytäneet hyvän sapluunan puolustuspelaamiseen. Meillä on karismaattisia pelaajia, joilla on hurjasti kokemusta ja nuoria miehiä, jotka ovat nostaneet tasoaan.

- Menestyminen jatkossa on omissa käsissä ja uskon vakaasti meidän säilyttävän paikan kuuden parhaan joukossa.

Ottelun maalitilin avasi TPS:n puolustaja Henrik Tallinder avauserän puolivälissä.

Toisessa erässä Jussi Makkonen tulitti 0-2 ja kaikki näytti turkulaisittain hyvältä.

Mutta, mutta, kolmas erä ehti vanheta vain 41 sekuntia kun SaiPan kultakypärä David McIntyre taituroin kotijoukkueen avausmaalin. Hetki myöhemmin Vojtech Polak livautti B-pistealoituksesta 2-2 siivittäen saipalaiset yhä kovempaan menoon. McInture vei SaiPan 3-2 johtoon, Mikael Kuronen teki tyhjään maalin 4-2 ja lappeenrantalaisten kapteeni Ville Koho niittasi loppunumeroiksi 5-2.

PAULI SAUKKONEN

KUVA: INKA NORDLUND