Jääkiekko

Lukko vei kärkikamppailun ja nousi liigakärkeen

Rauman Lukko nousi jääkiekkoliigan kärkipaikalle kaatamalla kärkiotteluna mainostetussa kotiottelussaan Lappeenrannan SaiPan maalein 4–0. SaiPa ei ollut heikko, Lukko oli yksinkertaisesti parempi.

– Fokus pysyi erittäin hyvin asiassa läpi ottelun, eikä kukaan lähtenyt hortoilemaan. Hyökkäyspeli oli parasta tällä kaudella, se oli laadukasta laajalla rintamalla, Lukon valmentaja Risto Dufva tiivisti.

SaiPan etsikkoaika oli toisessa erässä, mutta kauden toisen nollapelinsä torjunut Ryan Zapolski ei ollut yllätettävissä.

– Toisessa erässä oli paikkoja, mutta ei ollut tappamisen henkeä. Siinä Lukko oli selkeästi parempi, se halusi enemmän molempien maalien edustalla, SaiPaa käskevä Pekka Tirkkonen myönsi.

Lukko aloitti maalinteon jo reilun kolmen peliminuutin jälkeen, kun Aaron Gagnon karkasi alivoimalla pahantekoon Ville Vahalahden upeasta syötöstä. Kaksi seuraavaa maalia viimeisteli kovassa syyskunnossa oleva puolustaja Janne Niskala ja 4–0 osuma merkittiin Toni Suurosen nimiin. Maali oli kesällä 20 vuotta täyttäneen Kotkan Titaanien kasvatin liigauran ensimmäinen.

SaiPan riveistä puuttui kuumeinen paluumuuttaja Petteri Nokelainen , mutta Pekka Tirkkosen mukaan se ei ottelua ratkaissut mihinkään suuntaan.

– Nokelainen on sairaana, eikä todennäköisesti pelaa myöskään torstaina Turussa. Hän ei ole edes joukkueen mukana, Tirkkonen kertoi.

TS-STT