Jääkiekko

Viikon tauon jälkeen taas kotona

TPS pelasi viime viikolla kaikki kolme otteluaan vieraissa ja sitä edelliselläkin viikolla vain yhden, KooKoo-epäpelin, kotona. Tällä viikolla tahti muuttuu, kun Palloseuralla on kotipeli sekä tiistaina (KalPa) että torstaina (SaiPa).

– Kiva päästä kotihalliin vaihteeksi. Vaikka edessä on taas kolmen pelin viikko, rytmi on selkeä, kun pelejä on joka toinen päivä, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Kuuden pelatun ottelun jälkeen TPS on sarjataulukossa seitsemäntenä. Yhden ottelun enemmän pelannut KalPa on kymmenentenä kaksi pistettä TPS:n perässä.

– KalPa on liikkuva ja taitava kiekkokontrollijoukkue, jolla oma pelitapa on hallussa. Käymme tiistaiaamun harjoituksissa läpi muutamia asioita, joihin KalPaa vastaan pitää keskittyä, Selin mietti.

– Emme kuitenkaan voi kauden tässä vaiheessa jäädä jumiin vastustajan pelitapaan. Iso juttu on se, että onnistumme parantamaan omaa peliämme koko ajan.

Erityisesti Selin kaipaa parannusta joukkueensa syöttöihin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Syöttöjen laadun ja kovuuden on parannuttava, jotta saamme hyökkäysten lähdöt nopeammiksi. Toinen tärkeä juttu on se, että maalille pelaamisen pitää parantua.

Liigan paras ylivoima

Yhdellä mittarilla mitattuna Palloseura on alkukaudesta ollut sarjan paras joukkue. Sen ylivoimaprosentti on huikea 37,5.

TPS on tarvinnut ainoastaan 3,16 minuuttia ylivoima-aikaa ennen kuin se on onnistunut maalinteossa (vertailun vuoksi: kakkosena oleva SaiPa on tarvinnut tuplasti enemmän, 6,32 minuuttia yv-maaliin).

– Prosentit asettuvat varmasti kauden kuluessa alemmas, mutta kyllä meidän ylivoimamme on alkanut näyttää siltä kuin pitääkin. Meillä on sitä pyörittämässä sen verran laadukkaita pelaajia, että verkon kuuluukin heilua, Selin sanoi.

TPS:n ykkösylivoimaa ovat pyörittäneet ykkösketju Lauri Tukonen Eric Perrin Tomi Kallio , puolustaja Petteri Nummelin sekä Ilkka Pikkaraisen loukkaannuttua viime peleissä Dave Spina .

Selinin mukaan TPS jatkaa todennäköisesti samalla ykkösylivoimalla tiistainakin.

Pois kokoonpanosta tiistaina ovat Pikkaraisen lisäksi pikkuvammasta kärsivä puolustaja Niklas Friman sekä A-nuorten pelissä loukkaantunut Niklas Salo .

TPS:n treeniringissä hyökkäsi maanantaina Tutosta nostettu Patrik Virta , joka pelaa todennäköisesti tiistaina uransa ensimmäisen liigaottelun TPS-paidassa. Viime kaudella Virta pelasi HPK:n liigajoukkueessa viisi peliä ja teki niissä kaksi maalia.

TPS–KalPa Turkuhallissa tiistaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVA: JONNY HOLMÉN