Jääkiekko

Onneton viikko

TUTO:n toinen peliviikko meni penkin alle – totaalisesti. Heinolan Peliitat oli vahvempi kotiluolassaan, ja todellinen suurpettymys koettiin kotona RoKia vastaan. Tuplatappion seurauksena TUTO on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, maalieron turvin edellä Kokkolan Hermestä. Tämä on odotuksiin nähden melkoinen sukellus, mikä näkyy myös kannattajien turhautumisena.

TUTO hävisi ansaitusti viikon molemmat pelit. Maalivahtityöskentely ei ole sillä tasolla mitä otteluiden voittaminen vaatii, tosin maalivahtien piikkiin ei voi tappioita laittaa. TUTO:n puolustus on jatkuvasti vaikeuksissa oman maalin edessä, kiekkoa isketään maalivahdin selän taakse lähietäisyydeltä.

Hyökkäys on kyennyt tuottamaan maaleja kohtuullisen määrän, vaikka ottelut ovatkin päättyneet tappioihin. Mutta monen hyökkääjän pelaaminen menee tehottomaksi pyörimiseksi hyökkäyskulmissa, vailla todellisia mahdollisuuksia maalintekoon. Kun myös erikoispelaaminen ei oikein luonnistu, on otteluiden lopputulos helppo aavistaa.

TUTO:n kokoonpanosta ovat puuttuneet Pulliainen, Pulli, Hyvärinen, Tuohimaa, Sillanpää ja viime viikon otteluista myös Kangasniemi . Voisi ajatella, että tämän viisikon myötä TUTO:n pelin taso nousisi selvästi. Mutta sairastuvalta ei ole odotettavissa suuriakaan apuja vielä ensi viikolla, hyvä jos joku äsken listatuista pelaajista pystyy pelaamaan. Sen sijaan voisi ajatella maalivahti Kalle Hokkasen pääsevän taas pelaamaan; hän oli maalissa kauden ainoassa voitto-ottelussa. Ei pidä kuitenkaan kuvitella hänen olevan sateentekijä. Jos pelaaminen ei parane kautta joukkueen, on Hokkanenkin mahdottoman tehtävän edessä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viikon onnistujia saa etsiä huolella. OE Linke ja Topi Taavitsainen saavat maininnan, edellinen puolustaa vankalla itseluottamuksella ja jälkimmäinen teki kaksi maalia viikon kotiottelussa.

Perjantain kotipelin kolmannen erän aikana nähtiin fanien protesti. Tavallaan sen ymmärtää, maksava asiakas kipunoi kun joukkue häviää illasta toiseen. Pahan olon tunne korostuu, koska fanit aidosti välittävät suuresti TUTO:sta. Mutta kannattajien tehtävä on kuitenkin tukea joukkuetta, korostetutusti vielä silloin kun kaukalossa on vaikeaa. Joukkue kuitenkin ihan selvästi on yritteliäs ja tekee illasta toiseen parhaansa.

Tehtävä ei ole helppo ensi viikollakaan. Liiga-Jukurit odottaa keskiviikkona Mikkelissä. Kotijoukkueen kausi on alkanut lähes yhtä huonosti kuin TUTO:n, valtavasti alle odotusten. Näin ollen näyttöhaluja on varmasti, joten TUTO on suuren haasteen edessä. Voi vain toivoa, että TUTO nostaa tasoaan kun se kaikkein kiinnostavin vastustaja luistelee jäälle. Vierasvoitto Mikkelissä, ja aurinko pilkistää taas pilvien takaa.

Perjantaina vastaan tulee JYPAkatemia, Kupittaalla jo kauden kolmas perjantaipeli tällä kaudella. Kotivoitto on taas ehdoton lähtökohta, tällaisia pelejä ei karta kaikkiaan voi hävitä, jos mielii pelata kirkkaiden lamppujen alla loppukaudesta.