Jääkiekko

Marjamäki: Tähän ei voinut olla tarttumatta

Lauri Marjamäen haasteet ovat ensi vuodesta alkaen kansainvälisillä jääkiekkokentillä. Kärpät kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen luotsannut Marjamäki jättää oululaisseuran tämän kauden jälkeen ja siirtyy A-maajoukkueen päävalmentajaksi.

Sopimus Leijonien kanssa kattaa vuodet 2016–18. Nykyinen päävalmentaja Kari Jalonen jättää tehtävänsä keväällä oltuaan Leijonien peräsimessä kaksi vuotta.

– Kun tästä ruvettiin kuukausi sitten puhumaan, pyörittelin ja hyörittelin asiaa pitkään. Tähän ei voinut olla tarttumatta. Edessä ovat World Cup, olympialaiset ja kahdet MM-kisat, Marjamäki totesi lehdistötilaisuudessa.

– Kansainvälinen jääkiekko on ollut lähellä sydäntäni. Kun Leijoniin tulee, on aina hyvä fiilis. En osaa sitä kuvailla, mutta se on positiivinen tunne, joka ajoi tähänkin päätökseen.

Tamperelaislähtöinen Marjamäki, 38, on Kärppien ohella valmentanut Liigassa Espoon Bluesia.

A-maajoukkueen apuvalmentajaksi Marjamäki nousi kaksi vuotta sitten, mutta hän jäi tänä kesänä syrjään ajankäyttösyihin vedoten. Jalonen nosti Marjamäen tilalle apurikseen kokeneen Jukka Rautakorven.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Marjamäki on apuvalmentajana saanut oppia muiltakin kokeneilta nimiltä: Petri Matikaiselta Bluesissa, Hannu Jortikalta nuorten maajoukkueessa sekä Jaloselta ja Erkka Westerlundilta A-maajoukkueessa.

– Olen päässyt urallani eteenpäin ja menestyviin joukkueisiin. Se on minun tieni, kun pelaajataustaa ei ole. Oppi valmentajaksi tulee tätä kautta.

Jaloselle tarjottiin jatkoa

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi, että Kari Jaloselle tarjottiin vuoden jatkosopimusta. Jalosella oli kiinnostusta johtaa Leijonat syksyn 2016 World Cupiin, mutta sen jälkeen hän olisi halunnut siirtyä muihin tehtäviin.

– On aika katsoa eteenpäin. Jääkiekkoliitto haluaa vanhasta oppineena olla eturivissä, kun valitaan valmentajia, Kummola sanoi viitaten Marjamäen nousukiidossa olevaan uraan ja kiiteltyihin valmennustaitoihin.

World Cup -joukkueen kokoaminen alkaa jo talvella, mutta siitä päävastuun kantaa Leijonien manageri Jere Lehtinen .

– Latelle annetaan työrauha. Hän saa keskittyä tähän kauteen Kärppien kanssa, Kummola sanoi.

TS-STT