Jääkiekko

JYP passitti Bluesin kesälomalle

JYP on valmis jääkiekon SM-liigan välieriin. JYP lähetti tylysti Bluesin kesälomille ja vei ottelusarjan suoraan voitoin 4–0.

Blues oli selkä seinää vasten joukkueiden neljännessä puolivälieräkohtaamisessa. JYP ei antanut torstaina Bluesille juuri mahdollisuuksia vaan voitti selkeästi 7–4.

Blues taisteli, mutta JYPin tiivis ja kokenut joukkue oli Bluesille liikaa. JYPin voimatekijät olivat kaksi maalia tehnyt Petr Hubacek sekä voittomaalin iskenyt Valtteri Hotakainen.

Siim Liivik toi Bluesin 4–4 tasoihin päätöserän puolessa välissä. JYP vastasi kovalla paineella ja pyörityksellä Bluesin maalille. Lopulta Hotakainen iski 5–4-voittomaalin.

Hotakainen ei tällä kaudella pelaamissaan 14 ottelussa ollut tehnyt kuin yhden maalin. Nyt hän teki nuoren liigauransa tärkeimmän.

Pelin tärkeys alkoi näkyä koventuneina otteina sekä erikoistilannemaaleina. Ylivoimalla tehtiin kolme osumaa ja pelin päätteeksi JYP teki kaksi tyhjiin, kun Bluesin maalivahti Eetu Laurikainen ei ollut torjumassa. Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho totesi pelin jälkeen, että joukkueen kokemattomuus ja nuoruus paistoi esiin.

– Häviäminen on aina inhottavaa, Aho sanoi.

TS-STT