Jääkiekko

Timonen päättää uransa Chicagossa

Kimmo Timonen haluaa kruunata 17-vuotisen NHL-taipaleensa kiekkouran viimeisissä peleissä.

Timonen kaupattiin perjantaina Philadelphiasta Chicagoon. Timosen uusi työnantaja on läntisen konferenssin parhaita seuroja, joten siirron taustalla on Timosen haave Stanley cupista.

– Ainoa toiveeni on voittaa Stanley cup, Timonen selitti siirtoaan NHL:n nettisivuilla.

Timosen NHL-ura alkoi Nashvillessa syksyllä 1998. Philadelphiassa hän on kiekkoillut vuodesta 2007, mutta kuluvalla kaudella hän ei ole pelannut otteluakaan.

Huilin syynä on viime kesänä jalasta ja keuhkoista löydetty veritulppa, joka pakotti Timosen keskittymään alkukaudesta oheisharjoitteluun.

Sairaus muutti maaliskuussa 40 vuotta täyttävän Timosen suunnitelmat.

– Minulla oli hienot seitsemän vuotta Flyersissa ja olen koko ajan luullut, että lopetan kiekkourani siellä. Nyt siirto Chicagoon tuntuu kuitenkin oikealta ratkaisulta.

Pakkoleponsa aikana Timonen ei pitkään aikaan tiennyt, saako hän vielä lääkäreiltä peliluvan. Timonen kuitenkin kertoi pitkin talvea, että hän haluaisi päättää uransa omin ehdoin, luistimet jalassa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Timosen paluu nähdään lähipäivinä

Chicagon toimitusjohtaja Stan Bowman vahvisti perjantaina, että seura aikoo täyttää Timosen haaveen.

– Timonen on puolustaja, jonka halusimme. Hän on pelannut jo pitkään huipputasolla, Bowman kertoi siirtouutisen yhteydessä.

– Timosella oli tämä veritulppaongelma, mutta se on jo historiaa. Hän voi olla hieman ruosteessa, mutta kyllä hänellä on vielä kilometrejä jäljellä.

Chicagon valmentajalla Joel Quenneville lupasi, että Timonen pääsee kentälle "samantien". Timonen uskoo itsekin, että hän pelaa jo lähipäivinä.

– Pelituntuman löytämiseen menee varmaan muutama päivä, enkä valitettavasti voi hakea tuntumaa missään näytösotteluissa. Nyt pitää onnistua heti, Timonen mietti paluuotteluaan ESPN:n haastattelussa.

Chicagon tähtipuolustaja Duncan Keith laskee Timosen vahvistukseksi myös uran viime peleissä.

– Hän on fiksu ja kokenut pelaaja. On upeaa saada hänet Chicagoon, Keith toivotti Timosen tervetulleeksi.

TS-STT–PASI REIN