Jääkiekko

TPS ei päässyt äärirajoilleen

TPS–SaiPa 0–4

Aleksander Georgijev ei voinut muuta kuin levitellä käsiään.

SaiPa-pakki Johan Larsson oli roiskaissut kiekon siniviivan tuntumasta kohti TPS-maalia ja kiekko oli pompannut puolustaja David Nemecekin jaloista maaliin. SaiPa oli siirtynyt ensimmäisessä erässä 1–0 -johtoon osumalla, josta ei oikein voinut syyttää ketään.

Georgijev saattoi ainoastaan toivoa, että takaisku jäisi ottelun ainoaksi. Mistäpä hän olisi voinut tietää, että niin ei todellakaan käynyt.

Jatkoa seurasi toisessa erässä kuin liukuhihnalta.

Simon Backman laukoi siniviivalta ja Chad Ra u ohjasi kiekon maalin edestä sisään. Tommi Jokinen laukoi kiekon maskin takaa pussiin suoraan voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Tomi Leivo tuikkasi maalin takaa luukulle tulleen kiekon häkkiin Georgijevin torjunnasta.

Yht’äkkiä SaiPa johtikin ottelua jo 4–0. Ja ne lukemat jäivät myös lopputulokseksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Pettymyshän tämä oli. Jotta me pärjäisimme, meidän pitää päästä äärirajoille. Tämä oli nyt minulle viides peli Tepsissä ja ensimmäistä kertaa emme päässeet lähellekään sitä, TPS:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

Energiat vähissä

Paremman jakson jälkeen TPS palasi torstaina joukkueeksi, mikä se tosiasiassa on: junioreista (10 kappaletta) ja mestispelaajista pitkälti muodostuvaksi nipuksi, jolla ei pelissä ole enää mitään varsinaista panosta.

– Kaikesta näki, että energiat olivat jostain syystä joukkueella vähissä. Väsymys oli varmasti osittain fyysistä, mutta myös henkistä, Pikkarainen mietti.

Tappioasemassa TPS:n hyökkäysten kehittely meni yksityisyrittäjyydeksi. Pelaajat puskivat SaiPa:n puolustusmuuriin yksi toisensa perään ilman tulosta.

– SaiPa sai aikaan pitkiä pyörityksiä ja meidän energiamme meni puolustamiseen. Pelistä tuli selviytymistaistelu, emmekä saaneet hyökkäyspeliä käyntiin, Pikkarainen sanoi.

Missään nimessä TPS ei hävinnyt huonolle joukkueelle. Seitsemäntenä sarjassa oleva SaiPa taistelee suorasta pudotuspelipaikasta ja oli ennen torstaita voittanut kolme viimeistä otteluaan.

Pekka Tirkkosen valmentama lappeenrantalaisjoukkue esitti jälleen tavaramerkkinään olevaa nopeata ja iloista hyökkäyspeliä, johon TPS:n paukut eivät riittäneet.

– Joukkue oli hyvin latautunut ja saimme peliin hyvän lähdön. Toisessa erässä olimme tehokkaita ja sen jälkeen puolustimme hyvin, Tirkkonen sanoi.

A-nuoret ykkösasia

Jäljellä olevat kuusi peliä ovat TPS:lle entistäkin haasteellisempia, kun sen junioripitoisesta ryhmästä kaikki liikenevät pelaajat siirtyvät jatkossa seuran A-nuorten joukkueeseen, joka aloittaa omat pudotuspelinsä maanantaina Oulussa.

– Olemme linjanneet, että A-junnut ovat tärkeysjärjestyksessä ykkösenä. Toivomme, että he pelaavat tänä keväänä pidempään ja autamme heitä mahdollisuuksiemme mukaan, Pikkarainen kertoi.

Torstain tilanteen mukaan A-nuorten mukana Ouluun matkustavat ainakin maalivahti Georgijev, puolustaja Nemecek sekä hyökkääjät Elias Karvonen ja Teemu Lämsä .

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Katsomme kuitenkin vielä, mikä terveystilanne on. Meidänkin on pakko saada kolme kenttää kasaan omiin peleihimme, Pikkarainen sanoi.

Mikko Rantanen liittyy näillä näkymin A-nuorten joukkueeseen ensi torstain kolmanteen, Turussa pelattavaan otteluun.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVA: LENNART HOLMBERG