Jääkiekko

Kaksi palasta jo paikallaan

TPS:n ensi kauden valmennustiimistä kaksi palasta on jo paikallaan vaihtoaitiossa.

Jarno Pikkarainen aloitti viime maanantaina joukkueen päävalmentajana. Perjantaina remmiin liittyi Kimmo Rintanen . Molemmat toimivat ensi kaudella päävalmentaja Ari-Pekka Selinin johtamassa valmennusryhmässä.

Selin aloittaa TPS:n päävalmentajana vasta myöhemmin keväällä, mutta on käynyt Turussa jo muutaman kerran tutustumismatkalla. Tiistaina Selin seurasi katsomosta käsin TPS–Kärpät -ottelun. Keskiviikkona oli vuorossa TPS:n yhteistyökumppaneiden tapaaminen.

Selin kertoo, että valmennusryhmän tarkemmat roolit sovitaan vasta myöhemmin.

– On tärkeätä, että tutustumme ensin kunnolla toisiimme ja katsomme rauhassa, mitkä kenenkin vahvuudet ovat. Perusideani on se, että jokainen pääsee tekemään töitä omilla vahvuuksillaan niin, että jokaisen motivaatio on korkealla, Selin sanoo.

– En tarvitse ryhmään henkilöitä vain olemaan mukana. Haluan meille sellaisen ilmapiirin, että pelaajat kokevat Tepsin olevan hyvä paikka tehdä töitä ja kehittyä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TPS:n tarjous hyvään saumaan

Rintanen vietti Sveitsissä 13 vuotta pelaajana ja valmentajana, mutta palasi tänä talvena Turkuun saatuaan kesken kauden potkut Klotenin valmentajan paikalta. TPS:n työtarjous sopi hänen elämäntilanteeseensa mainiosti.

– Olisin joka tapauksessa jäänyt tämän kauden jälkeen Turkuun. Perheeni on ollut täällä viimeiset kaksi vuotta, kun olen ollut yksin Sveitsissä. Olimme jo päättäneet, että nyt asetumme aloillemme, Rintanen kertoo.

– Tarkoitus oli aloittaa Tepsissä vasta ensi kaudella, mutta on varmasti hyvä ratkaisu tutustua joukkueeseen jo nyt. Iso joukko pelaajia jatkaa meillä ensi kaudellakin ja nyt opin tuntemaan heidät jo ennen ensi kauden alkua.

Rintanen pelasi TPS:ssa kuusi kautta ennen Sveitsiin lähtöään. Niistä ajoista on kohta jo 15 vuotta, mutta muistot elävät.

– Oli hienoa palata vanhaan, tuttuun pukukoppiin. Se ei ole paljon muuttunut minun peliajoistani. Ja seinällä olevat kuvat muistuttavat vanhoista, hyvistä ajoista. Turun vuodet olivat kiekkourani hienointa aikaa, Rintanen sanoo.

TPS–SaiPa Turkuhallissa torstaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVAT: JORI LIIMATAINEN