Jääkiekko

Lukko katkaisi KalPan voittoputken

Lukko-KalPa 3-0

Lukko selvitti kunniakkaasti tämän viikon ensimmäisen ”testinsä” kukistamalla sarjataulukossa yläpuolellaan olevan KalPan 3-0. Edessä on vielä torstaina kotipeli sarjajohtaja Kärppiä vastaan ja heti seuraavana päivänä vieraspeli sarjakakkosen, Tapparan kanssa.

Etukäteen oli tiedossa kuopiolaisten vahva ja vauhdikas kiekollinen peli.

-KalPalla on erilainen pelifilosofia ja sen pohjalta teimme oman sotasuunnitelman, selvitti Lukon päävalmentaja Risto Dufva .

Taktiikka onnistui erinomaisesti, sillä koko joukkue puolusti sitoutuneesti ja pelasi täysin eri ilmeellä kuin parissa edellisessä kotipelissään.

Lukko teki ensimmäisessä erässä myös tärkeän avausmaalin, kun puolustaja Jesse Virtanen luisteli ylivoiman jälkitilanteessa suoraan vaihtoaitiosta tekopaikkaan ja sijoitti Jerry Ahtolan syötöstä 1-0.

-Jokainen meistä tiesi, ettei viime viikko ollut sitä mitä haluamme. Tässä oli selkeä kasvojen pesun paikka, sanoi voittomaalin tehnyt Jesse Virtanen , joka myös korosti onnistuneen puolustuspelin merkitystä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

-Se oli tänään laadukasta, hän tiivisti.

Lukolla oli vastassa yksi Liigan tämän hetken kuumimmista joukkueista, sillä KalPa tuli Raumalle kuuden ottelun voittoputkessa, jossa keskeinen tekijä on ollut maalivahti Andy Chiodo , jonka torjuntaprosentti ennen illan ottelua oli 95,49.

Päästettyjen maalien keskiarvoprosenttikin oli vain 0,97. Tähän asti hän on siis torjunut vain voittoja, mutta nyt Ryan Zapolski otti selkeän voiton kauden viidennellä nollapelillään ollen itse varmuus Lukon maalissa.

Lukon voiton takeena oli myös onnistunut ylivoimapeli, joka tuotti kaksi maalia. Jerry Ahtola sijoitti 2-0 ja Olavi Vauhkonen loppulukemiksi 3-0.

TIMO SJÖMAN, RAUMA

KUVA: JUHA SINISALO