Jääkiekko

JYP nousi SaiPan ohi voittoon

JYP jatkoi vahvoja otteitaan kotikaukalossa, kun Lappeenrannan SaiPa kellistyi hurrikaanipaitojen käsittelyssä maalein 3–2 (0–2, 1–0, 2–0).

SaiPa tuli taistoon aggressiivisesti ja sai karvauksellaan JYPin pelin sekaisin. SaiPa karkasi avauserässä kahden maalin karkumatkalle Dave Spinan ja Janne Tavin näyttävillä osumilla.

Toisen erän lopussa JYP sai tilaisuutensa, kun SaiPan Kalle Maalahti taklasi itsensä ulos kaukalosta. JYPin Miika Lahti selvisi kuitenkin Maalahden polvitaklauksesta säikähdyksellä.

JYP onnistui kerran viiden minuutin ylivoimalla, kun Juuso Ikonen taiteili kavennuksen. Päätöserässä Petr Hubacek tasoitti ottelun ylivoimalla, ja lopulta Markus Hännikäinen lämäsi voittomaalin reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria.

– Ei ihan pystytty alussa kääntämään ruuvia oikeaan asentoon. Onneksi ylivoima sai pari onnistumista, ja päästiin peliin mukaan. Joukkue on tällä hetkellä sitkeässä tilassa ja usko omaan tekemiseen on kova, JYPin käskyttäjä Marko Virtanen summasi.

– Ei ihan kestetty loppuun saakka, kun JYP lisäsi painetta. Ratkaisupaikoissa tehtiin virheitä ja JYP käänsi pelin. Oli kyllä harmittava tappio. Ottaa päähän kovasti, SaiPan Pekka Tirkkonen totesi.

TS - STT