Jääkiekko

Tampa voitti Arizonan – Filppulalle kauden toinen maali

Jääkiekon NHL-liigassa Tampa Bay on voittanut Arizonan kotonaan maalein 7–3. Tampan suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula teki pelissä kauden toisen maalinsa. Filppulalla on kymmenestä pelistä koossa seitsemän pistettä.

Hän on liigan suomalaisten pelaajien pistepörssissä kakkosena Anaheimin puolustajan Sami Vatasen takana. Molemmilla on yhtä paljon pisteitä, mutta Vatasella on yksi maali enemmän.

Tampan sankari oli 21-vuotias venäläislaituri Nikita Kutsherov , joka teki kolme maalia. Sentteri Tyler Johnson syötti kaikki Kutsherovin osumat ja niiden lisäksi vielä yhden maalin.

Tampa on itälohkon ja koko liigan kärkijoukkueita, kun pelattuna on noin kymmenen kierrosta. Arizona majailee länsilohkon hännillä, mutta joukkueella on silti koossa miltei yksi piste peliä kohti.

Ruutukin maalasi, mutta se ei riittänyt

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

New Jersey hävisi Pittsburghille vieraissa murskalukemin. New Jersey siirtyi Tuomo Ruudun maalilla toisessa erässä jo 3–1-johtoon, mutta Pittsburgh iski seuraavat seitsemän maalia ja voitti pelin lukemin 8–3.

Pittsburghissa seitsemän pelaajaa saalisti kaksi tehopistettä. Suomalaispuolustaja Olli Määttä syötti yhden maalin ja valittiin ottelun tähdistöön. Etenkin Pittsburgh on aloittanut kautensa vahvasti. Sillä on kahdeksasta pelistä koossa 11 pistettä. New Jerseyllä on pelattuna yksi peli enemmän, ja pisteitä sillä on koossa kymmenen.

Minnesotan vuoro nousta kolmannessa erässä

Minnesota voitti kolmannen erän kirillä Bostonin. Boston johti kotipeliään kahden erän jälkeen 3–1, mutta Minnesota oli lopulta parempi lukemin 4–3.

Minnesotalle peli oli kuin vastakohta edellisiltaiselle, jossa se itse hukkasi kolmen maalin johtoaseman New York Rangersia vastaan.

Minnesotan maalilla Niklas Bäckström torjui 25 laukausta. Bostonin Tuukka Raskin ilta oli kollegan vastaavaa kiireisempi. Raskille torjuntoja kertyi 38.

Mikael Granlund syötti yhden Minnesotan maaleista.

TS - STT