Jääkiekko

Ässät ei osu paikoistaan

Ässät voitti Helsingin IFK:ta vastaan ensimmäisen erän laukaukset kohti maalia lukemin 17–6. Silti IFK voitti erän 3–0. Peli päättyi lopulta 1–5 (0–3, 0–1, 1–1).

Patapaitojen trendi on ollut toistuva. Maalipaikoille porilaiset pääsevät, mutta kevyehkö materiaali ei tilanteista kovinkaan suurella prosentilla osu. Sen seurauksena kymmenestä viime pelistä Ässien tilille on tullut vain yksi voitto ja sijoitus on pudonnut sarjataulukossa jo kymmenen parhaan ulkopuolelle.

– Ekassa erässä luotiin sellainen määrä paikkoja, että niiden pitäisi riittää kahden pelin voittamiseen, eikä niistä osuttu kertaakaan. Tilanne on nyt aika raskas, ei sitä voi kiistää, sanoi valmentaja Pekka Rautakallio.

– Oli erikoinen peli. Avauserässä paine oli koko ajan meidän päädyssä, mutta voitimme sen silti 3–0, totesi vierailijoiden valmentaja Antti Törmänen.

Ässien on löydettävä nopeasti lääke tehottomuuteensa, tai kaudesta on tulossa viime sesongin tapaan paha mahalasku.

– Rentous ja päättäväisyys puuttuvat viimeistely-yrityksissä. Positiivista kuitenkin on, että tilanteita luomme edelleen runsaasti. Nyt maalinteko vain on kaikella tavalla vaikeaa koko porukalle, Rautakallio kiteytti.

TS - STT