Jääkiekko

Raskin torjunnat jatkoivat Toronton alavirettä

Tuukka Raskin 32 torjuntaa nostivat hänet ottelun kolmostähdeksi, kun Raskin seura Boston otti kauden viidennen voittonsa jääkiekon NHL-liigassa. Rask antautui vasta viitisen minuuttia ennen ottelun loppua, ja Boston kukisti Toronton 4–1.

Toronton kauden alku on ollut tuskainen. Joukkueen valmentaja Randy Carlyle on ymmällään, miksi etenkin kotipelit ovat vaikeita.

– Ensimmäinen takaiskumaali tuntuu upottavan meidät, ja sen jälkeen pelaajat puristavat mailojaan, Carlyle ihmetteli NHL:n verkkosivuilla.

Rask oli lauantain 11 ottelun kierroksen ainoa suomalaismaalivahti, joka pystyi auttamaan joukkueensa voittoon. Chicagon Antti Raanta , Nashvillen Pekka Rinne ja Calgaryn Karri Rämö poistuivat jäältä tappio niskassaan.

Chicago kärsi niukan 2–3-tappion St. Louisille, ja Raanta ehti kiekon tielle 28 kertaa.

Calgaryn Karri Rämö torjui 27 laukausta, mutta päästi yhden maalin joka erässä, kun Flames hävisi kotikentällään Washingtonille 1–3.

Pittsburgh peittosi Pekka Rinteen Nashvillen maalein 3–0. Pittsburghin iltaa johti tehot 1+2 kerännyt Sidney Crosby . Olli Määttä syötti Crosbyn maalintekoon avauserässä.

Nashville hävisi ensi kerran tällä kaudella suoraan kolmessa erässä. Rinteelle merkittiin ottelussa 23 torjuntaa.

TS - STT - Reuters