Jääkiekko

Kousa kahmi maaleja

Lukko-HIFK 6-2

Lukko palasi voittojen tielle parin tappiollisen ja vähämaalisen pelin jälkeen.

Äijänsuo on perinteisesti ollut helsinkiläisille vaikea paikka ja lauantain kierros vain vahvisti sitä. Kotijoukkue karkasi jo viiden minuutin pelin jälkeen kahden maalin johtoon ja ensimmäinen ylivoimakin oli sitä perinteistä sinikeltaista surmaa, jonka päätteeksi Mikko Kousan jäänuoliainen upposi Kevin Lankisen längistä sisään.

-Nyt kävi vähän tuuriakin, iloitsi Kousa, joka tuplasi tässä ottelussa kauden maalimääränsä.

Kousa pelaa Lukon ykkösylivoimaa ja siinä hänen mukaansa pitää tehdä myös tulosta, jota tämä ilta tuotti.

-Saimme tyrehdytettyä HIFK:n aseet, meidän liike oli hyvää.

Se näkyi myös katsomoon, josta vakuuttava esimerkki oli Jesper Piitulaisen 4-0 maali toisen erän lopussa. Mies nappasi keskialueella irtokiekon ja viuhui väkisin maalille.

HIFK onnistui erän lopussa ylivoimalla kaventamaan ja vielä viime minuutilla Thomas Nykopp juoni vieraat 4-2 tilanteeseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kun Harri Tikkanen sai kolmannen erän alkuun rangaistuksen, saattoivat pessimistisimmät pelätä pahinta, mutta Lukon alivoima peitti parhaat paikat. Sen sijaan raumalaisten ylivoima ei tuntenut armoa. Olavi Vauhkonen ohjasi Janne Niskalan laukauksen verkon perukoille ja valotaululle turvallisen tuntuiset 5-2 lukemat. Maali oli hyvän pelivireen löytäneelle Vauhkoselle myös illan toinen osuma.

Helsinkiläisten valmentajalla Antti Törmäsellä oli selkeä näkemys pelin ratkaisusta.

-Painajaismainen alku ja kolmannen erän ylivoiman tehottomuus.

Uuden seuransa asussa Äijänsuolla esiintyi ensimmäistä kertaa Lukon viime kauden kapteeni Otto Honkaheimo , jolle tuli 500 liigapeliä täyteen.

-Yksi pakki muiden joukossa. Toivotaan, että ottaa isompaa roolia kentällä ja pukukopissa, kuvaili Antti Törmänen raumalaisvahvistusta.

TIMO SJÖMAN, RAUMA

KUVA: JUHA SINISALO