Jääkiekko

Ykköstähti Vatanen vauhdissa Anaheimin voitossa

Anaheimissa Corey Perry auttoi kauden yhdeksännellä maalilla kotijoukkueen 4–1-voittoon Columbuksesta illan NHL-kierroksella. Perry on maalipörssin ja Anaheim liigan kärjessä.

Kotijoukkueen ykköstähtenä palkittiin kuitenkin puolustaja Sami Vatanen . Hän vei ylivoimalla kotijoukkueen 2–0-johtoon avauserässä ja antoi ylivoimalla syötön Perryn avausosumaan. Maali oli Vataselle kauden kolmas.

Voitto oli Anaheimille seitsemäs perättäinen. Joukkue on liigan johdossa 14 pisteellä. Myös viime kaudella Anaheim aloitti kauden häviöllä ja sen jälkeen seitsemällä perättäisellä voitolla.

Winnipegissä kotijoukkue Jets koki kovia Tampa Bayta vastaan ja hävisi maalein 2–4. Tampan maalihai Steven Stamkos teki 1–0-maalin Valtteri Filppulan esityöstä. Tampan 2–0-voittomaalin teki tulokas Jonathan Drouin, jolle osuma oli NHL-uran ensimmäinen.

Edmontonissa Jesse Joensuu vei kotijoukkueen 2–1-johtoon Carolinaa vastaan ensimmäisessä erässä. Maali oli Joensuun toinen tällä kaudella. Edmonton voitti ottelun 6–3. Carolina ei ole vielä voittanut tällä kaudella.

Colorado kukisti Vancouverin 7–3. Jarome Iginla iski Coloradolle kaksi maalia ja syötti yhden.

TS - STT