Jääkiekko

Pärssisen ympyrä sulkeutuu

Timo Pärssinen palaa kasvattajaseuraansa Tutoon. Turkulaisseura vahvisti torstaina tehneensä 1+1 -vuotisen sopimuksen 37-vuotiaan laitahyökkääjän kanssa. Viimeksi Pärssinen on pelannut Tutossa kaudella 1996–97.

– Kehä sulkeutuu. Fiilis on hyvä. Mietiskelin kesällä pitkään, mitä teen ja päädyin siihen, että nyt on hyvä aika palata kotiin, Pärssinen sanoi.

Olisiko tuo vähän rauhoittunut?

Tutosta Pärssinen lähti aikoinaan Kokkolan Hermekseen valmentaja Ismo Lehkosen mukana. Siinäkin mielessä ympyrä sulkeutuu, kun kaksikko aloittaa jälleen yhteistyön.

– Sama naama siellä on penkin takana kuin silloinkin. Olisiko tuo kuitenkin iän mukana vähän rauhoittunut? Vai johtuuko se vain kesästä? Katsotaan, kun pelit alkavat, alkaako myös möykkä, Pärssinen naureskeli.

Myös Lehkonen oli ilmiselvästi tyytyväinen Pärssisen paluuseen.

– Tuntuu, että siitä ei ole kuin hetki, kun Timo lähti Varissuolta. Menimme samaa matkaa Varissuolta Kokkolan kautta Hämeenlinnaan. Ja nyt hän palaa taas rikospaikalle, Lehkonen myhäili.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Täytyy houkutella Antti takaisin

Pärssisen vanha ketjukaveri Antti Virtanen ehti kesällä lopettaa kiekkoilijan uransa.

Pärssisen toiveissa on kuitenkin, että toinen vanha Tuto-kaveri, Aki Uusikartano , tekisi vielä tämän kauden aikana paluun Kupittaalle. Uusikartano kuntouttaa parhaillaan itseään Tuton kanssa kesäisen leikkauksen jäljiltä.

– Olisi todella kiva, jos Aki tulisi mukaan. Ja täytyy varmaan vielä houkutella Anttiakin takaisin. Hän on vissiin suuttunut minulle, kun lähti täältä heti, kun minä palasin, Pärssinen nauroi.

Pärssinen, Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen muodostavat jatkossa Tuton ykkösketjun. Treeneissä kolmikko on jo ollut yhdessä.

– Mukava ketju pelata. Siinä on kaksi kovan luokan pelimiestä rinnalla, Pärssinen mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVA: JARI LAURIKKO