Jääkiekko

Pärssinen palaa Tutoon

Timo Pärssinen palaa kasvattajaseuraansa Tutoon. Turkulaisseura vahvisti torstaina tehneensä 1+1 -vuotisen sopimuksen 37-vuotiaan laitahyökkääjän kanssa. Viimeksi Pärssinen on pelannut Tutossa kaudella 1996–97.

– Kehä sulkeutuu. Fiilis on hyvä ja tämä päätös tuntuu oikealta. Mietiskelin kesällä pitkään, mitä teen ja päädyin siihen, että nyt on hyvä aika palata kotiin, Pärssinen sanoi.

– Tutolla on kasassa luisteluvoimainen, nuori joukkue ja lähdemme sen kanssa hakemaan mestaruutta. Mistään muusta on turha edes puhua.

Pärssinen on pitkällä urallaan pelannut SM-liigaa TuTossa, HPK:ssa, HIFK:ssa ja Pelicansissa yhteensä 422 runkosarjan ottelua pistein 146+183=329. Viime kaudella Pärssinen tehtaili Pelicansissa 31 tehopistettä.

Ruotsin liigassa Pärssinen on pelannut yhteensä 235 ottelua, NHL:ssä 17 ja AHL:ssä 49. Leijonapaidan hän on vetänyt ylleen viisissä MM-kisoissa, joista tuomisina on kaksi MM-hopeaa.

Pärssinen on harjoitellut tämän kesän Tuton kanssa. Joukkueen kanssa on treenannut myös TPS:ssa viime kaudet pelannut isokokoinen hyökkääjä Miikka Tuomainen , mutta tämä ei ole tarttunut Tuton tarjoukseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Emme ole päässeet Tuomaisen kanssa sopimukseen. Hänen uratavoitteensa ovat Suomen rajojen ulkopuolella. Uskon kuitenkin, että ennemmin tai myöhemmin hänkin palaa kotiin, Tuton pelaajakoordinaattori Elmo Aittola kertoi.

Keinänen ja Pulliainen jatkavat

Tuto kertoi torstaina myös tehneensä kahden vuoden jatkosopimukset avainhyökkääjiensä Aki Keinäsen ja Tuukka Pulliaisen kanssa. Molemmat jatkavat Tutossa kevääseen 2017.

30-vuotias Keinänen aloittaa Tutossa jo kymmenennen kautensa. Viime kaudella hän teki 38 runkosarjan ottelussa 21+24 tehopistettä ja pudotuspeleissä 8+10 pistettä lisää.

30-vuotias Pulliainen on pelannut Tutossa suurimman osan uraansa. Viime kaudella hän nettosi runkosarjassa pisteet 16+36 ja pudotuspeleissä 2+13.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVA: JUHA PAJU