Jääkiekko

TPS kaatui Kirkkonummella jäähyihin

Blues–TPS 3–1

Kahden voitetun CHL-ottelun jälkeen TPS:n harjoituspelikausi jatkui keskiviikkona Kirkkonummella, missä se kohtasi Espoon Bluesin.

TPS oli matkassa junioripitoisella joukkueella ja joutui taipumaan 1–3 -tappioon. TPS:n ainoan maalin teki ensimmäisessä erässä ylivoimalla Niclas Lucenius .

– Ensimmäinen erä oli meiltä hiton hyvä, mutta toisessa erässä peli vähän huononi. Otimme liikaa tyhmiä jäähyjä eteenkin hyökkäyspäässä ja se oli tänään meidän kompastuskivemme, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen sanoi.

– Alivoimamme on tähän asti ollut loistavaa, mutta nyt päästimme alivoimalla kaksi maalia. Siihen peli ratkesi.

TPS:n omista nuorista Niklas Salo , Manu Honkanen , Jasper Lindsten ja Elmeri Eronen pääsivät näyttämään Bluesia vastaan taitojaan. Puolustuspäässä Jokereista Tepsiin siirtynyt 20-vuotiaiden maajoukkuepakki Miro Keskitalo veti myös keskiviikkona ensimmäisen kerran mustavalkoisen paidan ottelussa päälleen.

Ensiesiintymisensä TPS:n edustusjoukkueessa suoritti myös isokokoinen 19-vuotias tshekkipakki David Nemecek , joka pelasi kaksi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa, josta siirtyi täksi kaudeksi TPS:n A-nuorten riveihin.

– Junnut pelasivat hyvin, eikä heitä voi tappiosta syyttää. Erityisesti Keskitalo ja Nemecek pärjäsivät miehekkäästi, Suikkanen kertoi.

TPS:n maalilla Kirkkonummella torjui Kristian Järvinen , joka selvisi urakastaan Suikkasen mukaan hyvin.

Seuraavaksi TPS kohtaa perjantaina Turkuhallissa sarjanousija Vaasan Sportin.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVA: ARI-MATTI RUUSKA