Jääkiekko

Lukko rikkoi 26 vuoden kirouksen

Lukko–Tappara 4–2

Veitsi kurkulla pelannut Lukko katkaisi 26 vuoden välieräkirouksensa juuri oikeaan aikaan. Ennen perjantaita viimeksi huhtikuussa 1988 välieräpelin Raumalla voittanut Lukko kaatoi kotikaukalossaan Tapparan 4–2 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 3–3.

Ratkaiseva seitsemäs peli pelataan lauantaina Tampereella. Seitsemättä peliä on SM-liigan historiassa tarvittu loppuottelupaikan varmistamiseen vain kerran aikaisemmin, keväällä 2008 Bluesin ja Jokerien välillä.

Lukko on nyt voittanut sarjan kaksi viimeistä ottelua ja noussut samalla 1–3 -tappioasemasta tasatilanteeseen.

– Toistamiseen aika tärkeä voitto. Olemme nyt pelanneet kaksi viimeistä peliä niin, että emme ole miettineet liikaa omaa peliämme ja sitä, olemmeko häviöllä, kolmen syötön isä Petteri Nummelin mietti.

– Nyt meidän pitää vain huomenna tehdä kaikki niin hyvin kuin pystymme, eikä miettiä mitään seitsemättä peliä. Äkkiä se tulee vastaan, mutta niin se tulee Tapparallekin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nummelinin lavasta huippusyöttö

Kuten edellisessäkin Rauman pelissä, Lukko karkasi perjantain ottelussa jo 2–0 -johtoon. Tällä kertaa se ei kuitenkaan tarvinnut siihen kuin vajaan erän.

Viisi minuuttia ei vielä ollut täyttynyt pelikellossa , kun Nummelin antoi sellaisen avaussyötön kuin vain Nummelin osaa antaa. Pitkä pystysyöttö tavoitti Erik Riskan , joka ajoi yksin läpi, pysähtyi jussijokismaisesti juuri ennen Tappara-maalivahti Juha Metsolaa , ja tälläsi kiekon voimalla maaliin.

– (Maalivahti Ryan) Zapolski teki siinä hyvän liikkeen ja Tapparan karvaaja lähti väärään suuntaan. Riska heilui siellä ylhäällä ja syötin hänelle, Nummelin kertasi loistosyöttöään.

Reilu viisi minuuttia myöhemmin Lukko pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle ja Aaron Gagnon ampui ranteella maalin takanurkkaan raumalaisten toisen osuman.

Mutta kuten aiemmissakin peleissä, kun Lukko olisi kaivannut kolmatta osumaa, iskikin Tappara. Markus Kankaanperä pääsi nostamaan maalinedusruuhkan takaa kiekon yläputken alle, ja Tappara tuli mukaan peliin.

Ja kuten aiemmissakin peleissä, oranssipöksyiset tamperelaiset hiipivät myös jälleen rinnalle. Toinen erä oli tuskin alkanut, kun Matt Generous otti jäähyn ja Jukka Voutilainen tasoitti nopeasti pelin.

Vahalahti räjäytti Äijänsuon

Tässä vaiheessa aiempien Rauman pelien kaava kuitenkin meni uusiksi.

Lukko oli molemmissa aikaisemmissa Tapparaa vastaan pelaamissaan kotipeleissä tehnyt vain kaksi maalia – ja hävinnyt jatkoajalla 2–3 – mutta perjantaina se ei suostunut enää jäämään kahteen osumaan.

Tapparan tasoituksesta kului vajaa viisi minuuttia, kun puolustaja Harri Tikkanen pamautti siniviivalta todellisen pommin ja Lukko siirtyi jälleen johtoon.

– Tikkasen maali aloitusvoiton jälkeen oli meille erittäin tärkeä ja palautti itseluottamuksemme. Sen jälkeen pelasimme todella hyvin ja ansaitsimme voiton, Lukon päävalmentaja Risto Dufva sanoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Päätöserässä lopullisen niitin tamperelaisten arkkuun löi raumalaisyleisön suursuosikki Ville Vahalahti , jonka hurja lämäri räjäytti Äijänsuon hallin suoraan huutoon.

Toisessa erässä raumalaiskatsojille tarjottiin myös odottamaton pugilistinäytös, kun kukkakeppiä ohuempi Antti Erkinjuntti ja aivan muista ansioista tunnettu Nummelin innostuivat nyrkkihippasille.

– Ei siinä sen kummempaa. Sillä ei ole väliä, kumpi painin voitti. Tärkeintä, että me voitimme pelin, Nummelin kuittasi.

Turun Sanomat, Rauma

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVAT: LEHTIKUVA