Jääkiekko

Lohet vain suupala Tutolle

Tuto-K-Vantaa 7-4

Tuto otti ison askeleen kohti Mestiksen runkosarjan voittoa nappaamalla 7-4-voiton K-Vantaasta perjantaina. Voitolla Tuto venytti eron toisena sarjataulukossa olevaan Sportiin kuuteen pisteeseen. Sport on tosin pelannut pelin vähemmän.

Perjantaina Tuton sankari oli hattutempun viimeistellyt Anrei Hakulinen. Häntä säesti komeasti kaksi maalia tehnyt Aki Keinänen. Illan puheenaiheeksi nousi kuitenkin toisen erän tilanne, jossa Vantaan Kalle Moisio jyräsi Antti Virtasen yli. Moisio sai tempustaan suihkukomennuksen, mutta myös Virtasen peli päättyi ennen aikojaan, kun Tuto-kapteeni ei kolmannessa erässä kentällä käynyt.

Moision viiden minuutin jäähyn aikana Tuto kuitenkin iski ottelun kannalta tärkeän 4-2-johtomaalin, kun Keinänen teki illan maaleista ensimmäisensä.

– Kolme pistettä saatiin ja melkein selvittiin kuivin jaloin tuosta merestä pois. Antti Virtanen on varmaankin pitkään pois. Huilataan nyt viikonloppu ja katsotaan ketä saadaan mukaan ensi viikolla. Päättäjien päätökset on pieniä, kun puhutaan terveydestä, totesi Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeen viitaten perjantaina tulleeseen päätökseen Vaasan Sportin liiganoususta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vieraille tappio oli karvas, sillä taistelu pudotuspeliviivan kohdalla käy kiivaana.

– Lähtökohta oli puolustaa viisikkona tiiviisti, mutta Tuton taitotaso on sitä luokkaa, että laidoista mennään heittämällä läpi. Laatuero oli merkittävän iso, niin iso, että tuloskin sen kertoo, summasi K-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi.

Tuton toiseksi viimeinen runkosarjan ottelu on ensi keskiviikkona, kun joukkue vierailee Keravalla HCK:n kotiluolassa. Runkosarja päättyy lauantaina 8. maaliskuuta Kupittaalla, kun Tuto kohtaa Kookoon.

Aamuset - Ilkka Lappi

Kuva: Ville Klami