Jääkiekko

Pikkutepsille yllätystappio

TPS–Lukko 4–7

Reilun 30 pisteen ero sarjataulukossa ei paljon painanut, kun nuorten SM-liigan kymmenentenä majaileva Rauman Lukko kävi keskiviikkona hakemassa Turusta pisteet sarjassa toisena olevalta TPS:lta 7–4 -voitolla.

– Vaikka harmittaakin, tämä oli meille tässä kohtaa hyvä muistutus siitä, mitä tämä homma vaatii, TPS:n päävalmentaja Juuso Nieminen mietti.

– Asiat ovat menneet meidän pillimme mukaan niin vahvasti, että tähän peliin ei latausta löytynyt. Pelissä oli nähtävissä tähän tilanteeseen tyypillistä kurittomuutta.

Keskiviikon avauserän perusteella näytti kuitenkin siltä, että TPS jatkaa vakuuttavaa voittokulkuaan. TPS voitti ensimmäisessä erässä maalia kohti ammutut laukaukset peräti 17–2, mutta ainoastaan puolustaja Kalle Valtola onnistui upottamaan kiekon raumalaismaalivahti Oskari Setäsen taakse.

Raumalaiset eivät TPS:n avauserän hallintaa säikähtäneet, vaan tekivät toisessa erässä kolme maalia ja päätöserässä peräti neljä. TPS:sta maalinteossa onnistuivat kahdessa viimeisessä erässä Jani Karelius, Niklas Salo ja ottelun toisen osumansa tehnyt Valtola.

– Hölmöilimme pelin vastustajalle toisessa erässä. Hukkasimme keskialueella kiekkoja ja päästimme vastustajan kääntämään pelin itselleen. Kolmannessa erässä peli ei vain sen jälkeen enää lähtenyt kulkemaan, Nieminen sanoi.

TPS:lla on enää kuusi ottelua jäljellä nuorten SM-liigan runkosarjaa. Näistä peleistä se pelaa kaksi kotona.

Turun Sanomat

JUSSI LEPPÄSYRJÄ