Jääkiekko

Tammikuun katsaus

Dani Saarinen “Suurella mustavalkosydämellä elävä TPS-kannattaja, katsomoaktiivi ja jääkiekon ystävä”

TPS on pelannut vuoden vaihteesta tähän saakka 11 ottelua, joista se on voittanut viisi. Päävalmentaja Kai Suikkasen tavoitteena oli kauden alussa 1,5 pistettä per ottelu. Siinä tahdissa Tepsi  on nyt alkuvuonna ollut. Kolmen pisteen vierasvoitto puuttuu yhä edelleen. Siitäkään huolimatta TPS ei ole Liigan huonoin vierasjengi, vaan Pekka Virran luotsaama Porin Ässät pitää tätä kyseenalaista kunniaa itsellään.

Seuraavan kerran Turun Palloseura voi yrittää kauden ensimmäistä kolmen pisteen vierasreissua lauantaina 1.2. kun turkulaiset matkustavat Raumalle. Matkassa ovat myös TPS-kannattajat.  Viime kauden +400 kannattajaa on vaihtunut kokoluokkaa pienempään porukkaan, mutta lähtökohdat huomioiden tämäkin on erittäin hienoa ja arvostettavaa kulttuuria. Herää myös eräs kysymys. Onko Petteri Nummelin kentällä tälläkään kertaa? Tuleeko tämän viikon aikana esimerkiksi yllättävä nivusvamma?

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kuinka moni Liiga-joukkue keräisi sarjataulukon viimeisenä ollessaan lähes 9000 katsojaa halliinsa ja vetäisi seisomakannattajakatsomon täyteen? TPS teki sen viime lauantaina, kun Jokerit vieraili viimeistä kertaa Turussa. Ysäriklassikoksi nimetty ottelu oli onnistunut ja hieno kokemus kokonaisuudessaan.

TPS-kannattajat osoittivat ottelun alussa kunnioitustaan pitkään kestänyttä, puolin ja toisin käytyä taistelua kohtaan. Banderollissa luki: ” Hienoimmatkin taistelut päättyvät, muistot jäävät ”. Kiitosta satoi myös Jokerileiristä. Itse tifo oli seitsemän vuotta vanha ja näki hallin kirkkaat valot ensimmäistä kertaa vasta lauantaina. Kentällä tuli valitettavasti vanhan liiton selkäsauna. Vaseliinille olisi ollut jälleen käyttöä.

Laivaristeilyillä pätee kirjoittaman sääntö ”mitä tapahtuu laivalla, jää laivalle”. Siispä en aio avata tarkemmin viikonloppuna seilattua TPS-risteilyä. Muutamia esille nousseita asioita avaan kuitenkin. TPS:n huonolle kaudelle tuli pari syytä esille. Alisuorittaminen mainittiin useasti.  Toiseksi nostettiin esille pelaajapula. Loukkaantuneiden lista on melkoisen pitkä. Joukkue tiedostaa taustalla pyörivän myllerryksen, mutta se ei kuulema vaikuta peliesityksiin. Pelaajat pelaa ja heidän tehtävänsä olisi kääntää kurssi.

Kauden mittaan on spekuloitu ulkomaalaispelaajien sitoutumisesta joukkueeseen. Peli-ilme on parantunut ja pisteitä on ropissut alkukautta enemmän, kun pistepörssiä johtaneet Francis Paré ja Dan Sexton siirtyivät Venäjälle. TPS-risteilyllä ulkomaalaiset olivat omassa porukassaan ja suomalaiset omassaan. Joku voisi tästäkin alkaa taittelemaan omaa foliohattuaan. Onko TPS yhtenäinen porukka?