Jääkiekko

TPS hävisi Favorinin juhlapelin

Turun Palloseura ja Espoon Blues saivat kunnian olla joukkueina jäällä, kun erotuomari Timo Favorin teki suomalaista jääkiekkohistoriaa Espoossa. Favorinista tuli eniten pääsarjaotteluita viheltänyt päätuomari. Hän ohitti kaikkien aikojen ottelutilastossa tuomarilegenda Seppo Mäkelän vihellettyään 754 ottelunsa. Favorin onnistui hyvin juhlapelissään.

Sen sijaan TPS:n pelistä ei kovin suuria kehusanoja voi sanoa. 4–2-tappion kärsinyt TPS oli kahdessa ensimmäisessä erässä ja varsinkin ottelun toisessa erässä todella tuskainen ja aneeminen. Katastrofikausi näkyi taas kaukalossa negatiivisella tavalla.

TPS:n maalilla pelannut Ville Hostikka torjui hyvin, kunnes joutui nöyrtymään kahteen otteeseen toisessa erässä. Ensin Bluesin lahjakkuus Miro Aaltonen tuikkasi maalin kulmalta 1–0-osuman Miikka Tuomaisen istuttua jäähyaitiossa. Bluesin toisessa maalissa Hostikka yllätettiin, kun kotijoukkueen Ilmari Pitkänen syötti kiekon maalille, josta se kimposi tolppien väliin TPS:n Veli-Matti Vittasmäen luistimesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Toinen erä oli meiltä järkyttävä. Suorastaan katastrofaalinen. Meitä vietiin siinä saatana kun litran mittaa. En tiedä mistä johtuu, että olemme niin usein pelanneet toisen erän huonosti tällä kaudella , TPS:n valmentaja Kai Suikkanen sanoi.

Päätöserässä Niclas Lucenius ohjasi Tepsin 2–1-kavennuksen, mutta Marko Virtalan kardinaalimunaus heti seuraavassa vaihdossa käänsi lopullisesti pelin kotijoukkueen eduksi. Virtalan harhasyötön hyödynsi Bluesin Daniel Widing, joka laukoi 3–1-maalin.

– Se oli ihan järkyttävä virhe. Mutta kyllä meidän surkea pelaaminen toisessa erässä oli pääsyynä tappioon, Suikkanen tuumi.

Ottelun jälkeen TPS-leirissä oltiin allapäin. Mutta ilonpilkettäkin nähtiin hiukan. TPS:n 3–2-maalin laukonut Niko Karhu oli hymyssä suin tehtyään kauden ensimmäisen ja samalla liigauransa toisen täysosuman. Hän paukutti limpun pömpeliin Mikko Rantasen syötöstä. Karhu myhäili osumalleen, vaikka Bluesin Tommi Huhtala laukoi lopulta kiekon vielä tyhjiin tehden 4-2-maalin.

– Onhan se aina hieno fiilis, kun itse pääsee maalin tekemään. Päätin, että sinne kiekko menee, jos paikka tulee. Onneksi veto meni tällä kertaa maalin, Niko Karhu sanoi.

Bluesille täytyy nostaa hattua varsinkin jaksamisesta, sillä joukkueen pelaajien jalka liikkui kepeästi siihen nähden, että ottelutahti on viimeaikoina ollut murhaava. Mutta kyllä myös TPS on rehkinyt selkä vääränä. Urakka jatkuu jo lauantaina, kun Helsingin Jokerit tulee näillä näkymin viimeistä kertaa Liigassa Turkuun vierailulle.

– Onhan tämä raskasta painaa jatkuvasti kolmen pelin viikkoja. Mutta kyllä me jaksamme. Pitää vaan tehdä huolellisesti alku- ja loppulämmöt. Siten saa koneet käyntiin taas seuraavaan peliin.

TS - Mikko Korvenkari

Kuvat: Lehtikuva