Jääkiekko

KalPakin kävi Turussa ryöstöretkellä

TPS–KalPa 1–3

Ennen sunnuntain ottelua TPS oli viimeksi ottanut jääkiekon SM-liigassa kolmen pisteen voiton lokakuun lopulla KalPa:sta. Sunnuntaina sillä oli kaikki mahdollisuudet päättää parin kuukauden surullinen putki saman kuopiolaisjoukkueen kustannuksella, mutta siihen Palloseura ei pystynyt.

TPS hallitsi sunnuntain ottelua näennäisesti, loi paikkoja, laukoi – mutta ei onnistunut ohittamaan kuopiolaismaalivahti Pekka Tuokkolaa kuin kerran. Loukkaantumisten pahasti vaivaaman KalPa:n ei tarvinnut esittää ihmeitä, kun se voitti ottelun maalein 3–1.

– Harmillinen juttu. Meillä oli taas tällainen päivä, jolloin mikään ei toimi, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen harmitteli.

– Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa tämä peli, mutta hölmöilimme urakalla ja hävisimme.

Tappion myötä TPS jämähti entistä tukevammin Liigan jumboksi. KalPa sen sijaan nousi kolmen lisäpisteen ansiosta jo kuuden pisteen päähän pudotuspeliviivasta. TPS:lla on samaan viivaan matkaa 17 pistettä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

KalPa ratkaisi avauserässä

KalPa iski tarvittavat maalit jo avauserässä.

Ottelua oli käyty 11 minuuttia, kun KalPa:n kolmosketjun Ossi Saarinen ja Joona Harjama taistelivat kiekon itselleen TPS-päädyssä, 20-vuotias Harjama nousi väkisin TPS-puolustuksen läpi maalille ja löi kiekon maalivahti Fredrik Norrenan taakse.

– Huomasimme Saarisen kanssa, että ympärillämme on vain ulkomaalaispelaajia. Saarinen sanoi minulle, että mene maalin taakse ja sain sinne kiekon. Siinä oli hyvin tilaa nousta maalille, Harjama kertasi uransa ensimmäistä liigamaalia.

– On minulla ollut paikkoja ennenkin, mutta nyt onnistui. Hyvältähän se tuntui.

TPS pääsi ensimmäisessä erässä pelaamaan ylivoimalla kolme kertaa – onnistumatta kertaakaan. KalPa sen sijaan ei tarvinnut kuin yhden ylivoimamahdollisuuden. Veli-Matti Vittasmäki ehti istua jäähyaitiossa vain 29 sekuntia, kun Kalle Kerman jo ohjasi Joonas Lyytisen vedon sisään.

– Tulimme hyvin peliin ja rakensimme ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tarvittavat paikat ratkaista ottelu. Ja sitten hölmöilimme heti ylivoimiemme jälkeen KalPa:lle maalin, Suikkanen manasi.

Willsie maalasi ja hölmöili

TPS jatkoi toisessa ja kolmannessa erässä maalipaikkojen luontia, kun KalPa keskittyi taistelemaan johtoasemansa puolesta. TPS:n yritykset kilpistyivät kuitenkin Brian Willsien päätöserässä tekemää osumaa lukuunottamatta Tuokkolaan.

TPS:n taistelusta huokui läpi väkinäisyys ja näennäinen yrittäminen.

– Tekemisen pitäisi olla maalin edessä nälkäisempää. Joukkue kyllä jaksaa edelleen yrittää, mutta todellinen nälkä puuttuu, Suikkanen mietti.

– Ylivoima, hyökkäyspelaaminen ja maalintekeminen olivat meiltä huonoja. Siihen tämä peli tänään kaatui.

Lopullisesti TPS:n taistelu kaatui ottelun lopussa Willsien ottamaan typerään hyökkäyspään jäähyyn. Jukka Voutilainen niittasi KalPa:n kolmannen osuman ylivoimalla tyhjään TPS-maaliin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Meidän osalta tästä pelistä muodostui ryöstöretki, josta pelilliset hienoudet olivat piilossa, KalPa:n päävalmentaja Jari Laukkanen tuumasi.

Turun Sanomat

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVAT: JONNY HOLMÉN