Jääkiekko

Sport sytytti maestro Virtasen

Tuto–Sport 4–1

Kyllä se kevät sieltä tulee, vaikka ei ehkä joulukuun lopun synkkyydessä uskoisikaan.

Kevään tulon varma merkki on se, kun kokeneet kiekkoilijat syttyvät valon lisääntyessä ja panosten kasvaessa esittämään kauden parastaan. Ja siitä oivan esimerkin väläytti lauantaina Tuton 36-vuotias mailavirtuoosi Antti Virtanen.

Mestiksen kärkijoukkueet Tuto ja Sport iskivät lauantaina yhteen jo kuudennen kerran tällä kaudella. Ja kun ottelu oli avauserän jälkeen Juha-Matti Rautajoen ja Jarkko Hattusen osumien jälkeen tasatilanteessa 1–1, esiin nousi – kukapa muu kuin maestro Virtanen.

Ottelun toinen erä lähestyi puoliväliään, kun Virtanen luikerteli upeasti sisään vaasalaisten alueelle, jätti namupassin puolustaja Nico Maneliukselle ja tämä tälläsi Sportin maalin yläpesään sellaisen pommin, että jossain muualla SWAT team olisi todennäköisesti pidättänyt hänet.

Olli-Pekka Heinimäki vei seuraavaksi omalla viivakudillaan Tuton jo 3–1 -johtoon ja sen jälkeen oli jälleen Virtasen vuoro. Turkulaiset pelasivat alivoimaa, kun 20-vuotiaiden MM-joukkueesta viime tipassa pudonnut Aleksi Rutanen syötti ja Virtanen näytti, että rannelaukaus lähtee edelleen mallikkaasti: 4–1 Tutolle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Normaalisti (Tuukka) Pulliaisen kenttä on ollut tällä kaudella kovassa vedossa, mutta tänään taisi olla meidän vuoromme. Minulla on ollut maalinteon kanssa ongelmia, mutta tänään onnistui. Kaverit rakensivat niin hyvin minulle paikkoja, Virtanen yritti esittää vaatimatonta.

– Sportia vastaan peleissä on aina haastetta ja kyllähän se sytyttää. Sport pelaa aktiivista kiekkoa ja sen kautta molemmille joukkueille aukeaa paikkoja. Tänään oli taas mukava kiekkoilta Sportia vastaan.

Mukava kiekkoilta

Mukava kiekkoilta Kupittaalla lauantaina todellakin koettiin.

Kauden ennätysyleisö (2 568) sytytti Kupittaan häkin sellaiseen loimuun, mitä Turussa harvemmin näkee. Sinipunavalkoinen yleisö piti meteliä, pari bussilastillista punavalkoisia vaasalaisia antoi keitokseen oman mausteensa ja – mikä tärkeintä

– kaukalossa tunteet räiskyivät ja kaksi hyvää joukkuetta pelasi huippukiekkoa.

– Turkulaisyleisö näki varmaan, että meillä on aika karhea ja miehekäs joukkue, joka haluaa päivästä toiseen parantaa. Emme ole mikään tissiposkijengi, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen hehkui.

– Mitä enemmän meille tulee vaikeuksia, sitä paremmin pelaamme. Kokoonpano vaihtelee nyt koko ajan loukkaantumisten vuoksi, mutta meille se on vain hyvä pelitapa- ja rohkeustesti.

Liiga-kakku vaasalaisille

Niin, Tuton rosterista oli lauantaina monta isoa pelaajaa sivussa. Mikko Lehtonen pelaa nuorten MM-kisoissa ja loukkaantumisten vuoksi sivussa olivat Pulliainen, Aki Keinänen , Juuso Honka, Ryan Ruikka ja Tommi Virtanen .

– Tärkeitä pelaajia tippuu pois, uusia tulee tilalle ja lopputulos on aina sama. Kukaan ei ujostele ja se on meidän suurin vahvuutemme, Virtanen mietti.

Uusi pelaaja lauantaina oli HPK:n A-junioreista Tutoon siirtynyt puolustaja Miika Franssila, joka debytoi Turussa vahvasti.

– Tiesin heti, että tämä jätkä istuu joukkueeseemme. HPK:n junnut pelaavat aika samanlaista lätkää kuin me ja olisimme halunneet hänet tänne jo kesällä, Lehkonen kertoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ottelun tauottua Lehkonen luovutti Sport-valmentaja Pasi Räsäselle täytekakun, jonka päälle oli taiteiltu mustavalkoinen teksti LIIGA.

Turun Sanomat

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVAT: JONNY HOLMÉN JA VILLE KLAMI