Jääkiekko

Sinikeltaista juhlaa Äijänsuolla

Lukko-Blues 4–1

Lukon taustajoukot olivat panostaneet lauantai-illan liigaotteluun Bluesia vastaan tavallista enemmän. Ottelun teemaksi oli valittu ”sinikeltainen areena” ja heti avauskiekon pudottua jäähän paukahtelivat ilmoille sinikeltaiset nauhat. Istuimille oli jaettu teeman värien mukaisia muoviliinoja, joita ensimmäisen kerran päästiin tuulettamaan, kun Antti Jaatinen iski tasoitusosuman 1-1. Sen jälkeen kamppailu kääntyi kotijoukkueelle ja Lukko palasi voittojen tielle selkein 4-1 lukemin.

Yksi Lukon taistelun johtotähtiä oli Filip Riska , joka ei säikähtänyt vastustajan avausmaalia, eikä kovaa kamppailupelaamista.

-Me olimme hyvin valmistautuneet edellisen päivän Tappara-tappion jälkeen. Tiesimme, että Blues on täynnä kovia fyysisiä pelaajia, mutta pystyimme vastaamaan samalla mitalla.

Teemapeli oli myös Riskan mieleen.

-Jos tällaisessa tunnelmassa ei syty niin missä, hehkutti Riska, joka näki ottelun ratkaisuna hyvän ylivoimapelaamisen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tasoituksen jälkeen loput kolme maalia syntyivät, kun vastustaja istui jäähyaitiossa.

Espoolaisten päävalmentaja Jyrki Aho harmitteli rangaistuksia.

-Jääkiekossa pitää pystyä myös sietämään. Nyt tekeminen suuntautui vääriin asioihin, harmitteli Aho pelaajiensa ylikuumenemista ja siitä seuranneita jäähyjä.

Voittomaalin iski Steven Zalewski ja sama mies lisäsi maalitiliään päätöserän lopussa, kun hermonsa menettäneet Kim Hirschovits ja Robert Rooba istuivat yhtä aikaa kakkosta huitomisesta.

Ilkka Mikkola nenä verillä

Toisen erän lopussa Tomi Sallinen tööttäsi jään pintaan Ilkka Mikkolan, jonka nenä vuoti verta pahan näköisesti.

-Muutama tikki siihen ommeltiin ja nenä on kipeä, harmitteli Mikkola.

-En ollut varautunut tilanteeseen ja Sallinen pääsi yllättämään, taustoitti Ilkka tilannetta, josta Salliselle määrättiin viiden minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta.

Oman arvionsa mukaan Mikkola on pelikelpoinen seuraavassa ottelussa, mikä on hyvä uutinen, sillä puolustajista on pulaa, kun Petteri Nummelin ja Otto Honkaheimo ovat poissa vahvuudesta vammojensa vuoksi. Nyt kokoonpanoon nostettu nuori puolustaja Juho Tommilla pelasi mallikkaasti.

Turun Sanomat, Rauma

Timo Sjöman