Jääkiekko

Lukko hyödynsi ylivoimansa

Rauman Lukko hyödynsi vastustajansa Bluesin jäähyilyn ensimmäisessä joulutauon jälkeen Raumalla pelatussa liigaottelussa. Pelin maalein 4–1 nimiinsä vieneen Lukon osumista kolme syntyi espoolaispelaajan tai -pelaajien kuluttaessa jäähypenkkiä.

– Meidän veneemme ei falskannut nyt mistään suunnasta. Perjantaina olimme Tampereella vielä suorittamassa, mutta nyt oli tuumasta toimeen rytkettä. Pelattiin sellaisella otteella, ettei vastustajalla ollut mitään mahdollisuuksia. Se vaatii tosi paljon jokaisessa vaihdossa jokaiselta pelaajalta, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva selvitti.

Blues tuli otteluun vahvalla luistelulla. Espoolaiset pelasivat tilanteet loppuun asti ja myös avausmaali merkittiin vierasjoukkueelle ajassa 8.32. Siinä vaiheessa ei olisi uskonut, että Philip McRaen tekemä maali tulisi jäämään myös Bluesin viimeiseksi.

Lukko pääsi peliin kiinni, kun Bluesin maalivahti Jani Nieminen onnistui taiteilemaan lukkopuolustaja Antti Jaatisen selkänsä taakse avauserässä. Raumalaisten loput osumat syntyivätkin sitten ylivoimalla. Voittomaaliksi jääneen 2–1 maalin viimeisteli Steven Zalewski , 3–1 teki Aaron Gagnon ja 4–1 merkitsi Zalewski.

– Ylivoimatilanteita ei pysty koskaan harjoittelemaan kunnolla, vaan maalit tulevat, kun ovat tullakseen. Nyt niitä taas tuli, Risto Dufva muistutti.

TS - STT